Aprók nagyban - 2016.07.06.

Nem kíváncsi a nők véleményére a Ubisoft? Az Undertale jó ajándék a pápának? Készül-e a The Witcher 3 GOTY Edition? Kérdések és válaszok a mai aprókban!

Aprók nagyban - 2016.07.06.

Az Undertale jó ajándék a pápának?

Az Undertale rajongói hírhedtek arról, hogy mindenhol próbálják terjeszteni az igét kedvenc játékukról, és meggyőződni arról, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mennyire fantasztikus egy alkotással is állunk szemben.

Na, ez most egy egészen új szintre érkezett. Ferenc pápa ugyanis néhány kiemelkedő YouTube-sztárral találkozott a minap egy esemény keretein belül, melynek témája az volt, hogy az internet milyen módokon tudja összehozni az embereket.

Na, most a népszerű játékos és filmes elemzéseiről híres MatPat a többiekkel együtt vitt egy ajándékot a pápának, ahogy az ilyenkor szokás, és ő úgy gondolta, hogy az Undertale lenne a leginkább megfelelő erre a célra. Azt nem tudjuk, hogy a pápa végig fogja-e a játszani, de az Eurogamer már kért egy hivatalos nyilatkozatot a Vatikántól, így azt hiszem, hogy mi megvárjuk a nekik érkezett választ.

Az alábbi videóban 16 percen keresztül fejti ki, hogy miért döntött ezen ajándék mellett. "Akárhogy is érzel ezzel a játékkal kapcsolatban, az Undertale a játékosok evolúcióját jelképezi, és egészen új elvárásokat hozott az általuk játszott játékokkal kapcsolatban. Ezért úgy gondolom, hogy ez jelképezi a legjobban, hogy ez a közösség hová jutott el a napjainkra" - mondta az úriember.

A TESO Gold Edition tartalmazza majd a korábbi DLC-ket

A Bethesda mai bejelentése szerint szeptember 9-től érhető el a The Elder Scrolls Online új verziója, a Gold Edition. A közlemény kiemeli, hogy a csomag lehetőséget ad a játékosoknak az egész történethez való azonnali hozzáférésre, hiszen majdnem minden eddigi frissítést tartalmaz, tehát az alapjáték mellett megkapjuk vele az Imperial City, az Orsinium, a Thieves Guild és a Dark Brotherhood DLC-ket, valamint egy speciális, egyedi külsejű lovat is.

A Gold Edition PC-n és konzolon is elérhető lesz.

Az egyetlen kiegészítő, ami nem része a csomagnak, a Shadow of the Hist, mely két új, argóniaiakkal kapcsolatos témájú dungeont hoz be, a Ruins of Mazzatunt és a Cradle of Shadowst, valamint karaktereink külsejének mikrotranzakciós módosíthatóságát (teljesen átalakíthatjuk magunkat, változtatható lesz a faj, a szem, a haj, az arc, a testalkat, a hang, egyszóval minden – árakat még nem közöltek), továbbá a kosztümök színezhetőségét teszi lehetővé, egyebek mellett.

A Shadow of the Hist augusztus 1-én érkezik PC-re és Macre, míg a konzolos játékosoknak augusztus 16-ig kell rá várniuk.

Készül a The Witcher 3: Game of the Year Edition

A mai napon több külföldi online áruház oldalán is feltűnt, hogy bizony készül egy GOTY-kiadás a The Witcher 3-ból. Ezt az áruházak Xbox One-ra, PS4-re és PC-re írták ki (nem túl meglepő módon), és augusztus 26-ra datálták a megjelenését.

Nos, szerencsére a CD Projekt Red nem is próbált meg ködösíteni, inkább egy gyors közleményben tudatták a világgal, hogy igen, készül a The Witcher 3: Game of the Year Edition. A stúdió elmondta, az alapjáték megjelenése óta kijött két nagy kiegészítő, rengeteg ingyenes kisebb kiegészítő, alaposan megváltozott a játék kezelőfelülete és néhány mechanizmusa, és persze jelentősen optimalizáltak is a motoron.

Így jogosan merült fel a kérdés a játékosok részéről: aki eddig nem vágott bele, annak érdemes lehet-e várnia egy GOTY-kiadásra. A CD Projekt Red válasza egyértelműen igen, és ígéretük szerint hamarosan többet is megtudhatunk majd minderről.

Ki legyen a FIFA 17 borítóján?

Az Electronic Arts idén úgy döntött, valószínűleg a foci EB körüli őrületet kihasználva, hogy megszavaztatja velünk, ki kerüljön a FIFA 17 borítójára. Korábban néhány piacon egyéni borítókat kapott a játék (az Egyesült Királyságban például Gareth Bale volt, míg máshol Messi), ám ez sajnos idén lekerült a menüről, pedig Magyarország kaphatna egy Dzsudzsák Balázs borítót. Már ha az Electronic Arts komolyan foglalkozna még Magyarországgal, de sajnos nem ez a helyzet.

Akárhogy is, a jelöltek a következők:

- Eden Hazard (Chelsea / belga válogatott)

- James Rodriguez (Real Madrid / kolumbiai válogatott)

- Anthony Martial (Manchester United / francia válogatott)

- Marco Reus (Borussia Dortmund / német válogatott)

Már csak két nap, és Xbox One-on is játszható lesz a Red Dead Redemption

Mióta a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Xbox One visszafelé kompatibilis lesz a legtöbb Xbox 360-as játékkal, azóta gyakorlatilag a játékosok egyöntetűen a Red Dead Redemptiont szeretnék megkapni. Nos, a héten teljesül a kívánságuk, ugyanis július 8-tól minden visszafelé kompatibilis lesz, ami Red Dead Redemption: az alapjáték, az Undead Nigthmare DLC, valamint a Game of the Year Edition, ami minden kiegészítőt tartalmaz.

A dolog annyira népszerűnek bizonyult, hogy az Amazon rangsorolási listáján az alapjáték 6000%-kal, a Game of the Year Edition pedig 2000%-kal ugrott előrébb az utóbbi 24 órában. Napközben az alap Red Dead Redemption (egy hat éves játék) többször is a lista 33. helyén tanyázott, ami mellé összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy az Uncharted 4 akkor például a 27. helyen volt.

Szóval igen, az emberek továbbra is játszani szeretnének a Red Dead Redemptionnel, éppen ezért érthetetlen, hogy miért nem készített belőle a Rockstar felújított verziót az új konzolokra, vagy új kiadást PC-re.

A Valve titkos prototípusai

Az amerikai Make: Magazine volt olyan szerencsés, hogy a Valve-nál járhatott, és betekintést nyerhetett a stúdió titkos laborjába, ahol a különböző prototípusokkal mókolnak a munkatársak. Itt láthatunk többek között olyan rendkívül aranyos dolgokat, mint a Steam Controller prototípus, amin egy trackball kapott helyet, amit már a '90-es években kiutált mindenki a világból.

Ezen kívül nagyon érdekes, hogy a Valve szakemberei elmondták, hogyan próbálták meg minél testreszabhatóbbá tenni a HTC Vive-ot. Például a fejpánt teljesen levehető róla, így alternatív módszerekkel is lehet rögzíteni a búránkhoz. A belső szivacsréteg is teljesen levehető (ami az arcunkhoz ér), így kísérletezhetünk alternatív megoldásokkal, de ehhez hasonlóan az orrtámaszt is el lehet távolítani.

Végül pedig azt is kiemelik, hogy az eszköz szabadon szétszedhető (igaz, ez garanciavesztéssel jár), és a firmware-je letölthető, amit aztán vissza lehet fejteni, és fel lehet tölteni saját firmware-t a kütyüre.

Nagyon érdeklődik a VR iránt a Nintendo

Több pletyka is szólt mostanában arról, hogy a Nintendo NX megjelenését azért tolták át idén őszről jövő tavaszra (már ha akkor jelenik meg), mert a Nintendo igenis bele akar vágni a virtuális valóságba.

Ezt egyelőre sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a cég nagyon is érdeklődik a virtuális valóság iránt. Most maga Shigeru Miyamoto beszélt arról, hogy jelenleg is komoly kutatásokat végeznek többféle témában is. Az egyik felmerülő kérdés, hogy miként lehet élvezetessé tenni a VR-os játékokat azok számára, akiknek éppen nincs szemüvege. A másik, hogy mennyire viselik el az emberek a sisakban a hosszabb játékidőt?

Jelenlegi tapasztalataik szerint olyan anyagokat kell készíteni a VR-hoz, amik rövid távon is szórakoztatóak, ugyanakkor adott esetben hosszabb ideig is lekötik az embert, ha az adott felhasználó több ideig bírja elviselni magán a szemüveget. Ezen kívül a Nintendo számára szintén megoldandó probléma, hogy a szülőknek ne kelljen aggódni, hogy a gyerekük mivel játszik, amikor felveszi a headsetet - elvégre a Nintendo játékai mindig is nagyon gyerekbarátok voltak.

Nagyon komolyan néz ki a PC-s Grand Theft Auto 5 Redux mod

A Grand Theft Auto 5 PC-s változata eleve nem csúnya maximális grafikai beállításokon, azonban a Redux néven futó mod azon igyekszik, hogy mindezt egy új szintre emelje. Ennek keretében teljesen felújított textúrák, időjárási rendszer és animációk is járnak hozzá.

Meg kell jegyezni, hogy a mod jelenleg még nem érhető el, azonban a készítője most kiadta az első játékmenet-előzetest, a végeredmény pedig döbbenetesen fest, és rendkívül simának tűnik.

Nem kíváncsi a nők véleményére a Ubisoft?

A Ubisoft nem nagyon kedveskedett a női játékosoknak mostanában. Korábban az Assassin's Creed Unity kapcsán mondták azt, hogy nem tudtak női karaktereket behozni, mert túl sok munkába került volna az animációk elkészítése, most pedig egy kérdőívvel erősítettek rá a negatív tendenciára.

Történt ugyanis, hogy a kiadó egy új felmérést küldött szét a rajongók között limitált mennyiségben, amit egyébként a nagyobb cégek rendszeresen megtesznek. Nem is ez a furcsa, hanem hogy az első kérdésben azt teszik fel nekünk, hogy mi a nemünk, és ha a férfi vagy a nő közül az utóbbit választjuk, akkor a kérdőív automatikusan kidobott, azt felelve, hogy "nem vagy megfelelő a kitöltésre".

A Ubisoft persze gyorsan reagált: elmondásuk szerint az egész csak egy szörnyű hiba volt, és már orvosolták, így mindenki számára elérhető a kérdőív. Ezt akár el is hihetnénk, de azért a kiadó korábbi gyakorlatát tekintve kicsit gyanús.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward