Aprók nagyban - 2016.01.19.

Így változott a The Elder Scrolls-sorozat grafikája az utóbbi 20 évben, havas időjárással bővül a Cities: Skylines, PC-re is megjelent a Metal Gear Online...

Aprók nagyban - 2016.01.19.

Megjelent PS Vitára az Oddworld: New ‘n’ Tasty

A mai naptól elérhető a játék a Sony kézikonzoljára, de ami a legjobb, hogy támogatja a Cross-buyt. Ez azt jelenti, hogy ha korábban már megvettük akár PS3-ra, akár PS4-re, úgy PS Vitán már ingyenesen letölthetjük. Az Oddworld: New ‘n’ Tasty remek volt PS4-en, ám a készítők ígérete szerint az irányítást hozzá igazították a PS Vita formátumához, így ott még kényelmesebb lehet.

Így változott a The Elder Scrolls-sorozat grafikája az utóbbi 20 évben

Sőt, valójában több mint 20 évről van szó, hiszen a The Elder Scrolls: Arena egészen pontosan 1994-ben jelent meg. Az alábbi videó pedig ettől a játéktól kezdve hasonlítja össze az egyes részek grafikáját, hiszen ezután következik a Daggerfall, a Morrowind, az Oblivion és a Skyrim. Belegondolni is döbbenetes, hogy egy széria nem csak, hogy fennmaradhat ennyi időn keresztül, de hogy milyen látványos fejlődésen megy át menet közben.

Még több Danganronpa jöhet PC-re

Tegnap írtuk meg, hogy a Danganronpa: Trigger Happy már biztosan érkezik Steamre, ma pedig a kiadó megerősítette, hogy további játékokat tervez megjelentetni PC-re. Az már biztos, hogy a legendás Danganronpa 2: Goodbye Despair valamikor szintén megjelenik majd Steamen, de a Spike Chunsoft azt ígérte, hogy a későbbiekben további címeket ad ki PC-re.

PC-re és Xbox One-ra egyszerre érkezik a Rise of the Tomb Raider első DLC-je

A Square Enix bejelentete, hogy a játék első történetközpontú kiegészítője, a Baba Yaga: The Temple of the Witch egyszerre jelenik majd meg PC-n és Xbox One-on. Ez tehát azt jelenti, hogy PC-n rögtön az alap Rise of the Tomb Raider alapverziójának megjelenésével egyidőben elérhetővé válik, január 26-án.

Maga Baba Yaga elméletileg a szláv mitológiából származik, és egy különös kalandot írtak köré, ahol Lara több természetfeletti jelenséggel találja majd szembe magát, mint eddig a két új epizódban bármikor.

Ennyit foglal a The Division PC-s bétája

A jövő héten minden platformon elkezdődik a The Division bétatesztje, néhány szerencsés pedig korai hozzáféréssel is rendelkezik. Így el tudták árulni nekünk, hogy a PC-s verzió első körben 26GB-ot foglal majd, amihez még aztán jönnek majd a frissítések.

Havas időjárással bővül a Cities: Skylines

Kicsivel több, mint egy hónap van hátra a télből, de nem valószínű, hogy a tavasz beköszöntéig megjelenik a Cities: Skylines új kiegészítője, ami többek között a havas időjárást hozza magával. Sőt, valójában egy teljesen új, dinamikus időjárási rendszerrel bővül majd a játék egy ingyenes frissítés keretein belül, ami többek között az esőt és a ködöt is magával hozza.

Azonban ha fizetünk a Snowfall néven érkező kiegészítőért, akkor ennél komolyabb szimulációt kapunk a hidegre és a havazásra: ha a hőmérséklet nagyon leesik, akkor bizony a nép alaposan beindítja majd a fűtést, ami további terheteket ró a város infrastruktúrájára, így erre is fel kell készülnünk.

Ezen kívül gondoskodnunk kell majd a hó eltakarításáról az utakról, lesznek téli látványosságaink, és egyéb apróságokkal is bővül a játék - például új tömegközlekedési eszközökkel.

Ennyibe kerül a The Witness

Tegnap írtunk arról, hogy a The Witness valószínűleg érkezik majd Xbox One-ra is, ez azonban még a jövő zenéje. Az biztos, hogy a zseniális Jonathan Blow új játéka január 26-án, azaz a jövő héten megjelenik PS4-re és PC-re, és most már azt is tudjuk, hogy 36,99 euróba kerül majd, sőt, mától kezdve az előrendelési lehetőségek is élnek.

London polgármestere még több játékfejlesztőt akar

Boris Johnson, London polgármestere mindig is támogatta, hogy játékfejlesztők nyissanak új vállalkozásokat a városban. Most ezt az utat folytatja azzal, hogy a Minecrafton belül (ahol egy saját karaktermodellt kapott) bejelentette, hogy 1,2 millió fontot áldoz a város arra, hogy megrendezzen évente egy többnapos rendezvényt. A rendezvény neve Games London lesz, és olyan, korábban különálló eseményeket foglal majd magában, mint a BAFTA, vagy az Eurogamer által szervezett EGX Rezzed. Boris Johnson szerint a következő években jelentős mértékben járulhatnak hozzá a játékfejlesztő vállalkozások a város (és az ország) gazdaságához, így fontos, hogy felvegyék a kesztyűt az egyre keményebb nemzetközi versenytársakkal szemben.

Mindenki számára elérhetők a PS2-es Star Wars-klasszikusok PS4-en

Ha még emlékeztek, eredetileg a PS2-es Star Wars-játékokkal "bukott le" a Sony visszafelé kompatibilitása. A karácsonyi szezonban ugyanis a Star Wars Battlefrontot tették egy csomagba a PS4-gyel, ami mellé járt három PS2-es játék is: a Bounty Hunter, a Jedi Starfighter és a Racer Revenge.

Azóta persze már a visszafelé kompatibilitás hivatalosan is elindult, és egyre több cím válik elérhetővé, így most már bárki megveheti a fenti három játékot akkor is, ha az ünnepi időszakban nem csapott le a különleges csomagra. Az ár azonban némileg talán húzósnak tűnhet ilyen régi címekért, ugyanis 9,99 eurót kell leszurkolni értük fejenként.

PC-re is megjelent a Metal Gear Online

A Konami bejelentése szerint a bétateszt jelentős mennyiségű értékes visszajelzéssel szolgált a fejlesztők számára, ám most már eljött az ideje a végleges megjelenésnek. Éppen ezért a Metal Gear Online mostantól elérhető a Steamen keresztül mindenki számára, aki megvette korábban a Metal Gear Solid V-öt. A Konami ezen kívül azt is ígéri, hogy folyamatosan érkeznek majd friss tartalmak és javítások az online részleghez.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward