Aprók nagyban 09.28.

Emberi mesterséges intelligencia, megható WoW-sztori, küzdelem a City of Heroesért, törölve az NBA Live 13 - a heti utolsó aprók teli van döbbenettel.

Aprók nagyban 09.28.

Vak WoW-játékost jutalmazott a Blizzard

Januárban bukkant fel először a megdöbbentő történet egy brit katonáról, Ben Shaw-ról, akit Irakban megsebesített egy bomba, melynek következtében elveszítette látását. Hihetetlen módon azonban régi kedvencét, a World of Warcraftot nem hagyta abba, Hexu néven futó enhancement shamanjával a mai napig játszik. Ebben segítségére van Owen, Skóciából, aki Davidian nevű death knightjával különböző makrókat használ társa segítésére, így az tud harcolni, javítani, sőt, még raidelni is. A Blizzard két, különleges tárggyal jutalmazta őket: a Hexu’s Amplifying Helm és a Davidian’s All-Seeing Eyes azt hiszem, elég egyértelmű nevekkel rendelkeznek. Ennél is meghatóbb azonban a két tárgyon található különleges leírás. Az elsőn a “A man with a friend is never without vision”, a másodikon pedig a “Sharp enough to see for two men” olvasható.

18 percen át mogoz a Hitman: Absolution többjátékos módja

A Square Enix 18 percnyi in-game videót tett közzé a Hitman: Absolution új multiplayer módjáról, mely a Contracts névre hallgat. Hogy némileg meg is értsük, amit látunk, a játék rendezője, Tore Blystad, és egy másik munkatárs, Travis Barbour szolgáltat némi kommentárt. A Contracts mód lényege, hogy a játékosok létrehozhatnak és megoszthatnak egymással különböző kihívásokat. A fejlesztők elmondták, csábító volt, hogy klasszikus multiplayer módokat építsenek az új Hitmanbe, azonban végül egy olyan mellett döntöttek, ami igazán illik a sorozat stílusához. A kihívások létrehozásakor megszabhatjuk a pályát, a célpontot, a használható fegyvereket, és számos más, egyéb szabályt.

UT3-botok teljesítették a Turing-tesztet

Oké, nem a játék alap, beépített botjai, de attól még érdekes kísérletről van szó. A University of Texas kutatói olyan mesterséges intelligenciával megáldott Unreal Tournament 3-botokat készítettek, melyek sikeresen átmentek a Turing-teszten. A teszt lényeg gyakorlatilag az, hogy a mesterséges intelligencia sikeresen hitesse el a vele kapcsolatba lépő emberrel, hogy ő is ember. Ami érdekes, hogy a bírák a két UT3-botot az esetek 52%-ában hitték embernek, míg az igazi emberi játékosokat csak 42%-ban. Persze egy FPS-ben az MI nem megy olyan mélységekig, hogy már várjuk a Skynetet, de azért le a kalappal.

20 ezres petíció a City of Heroesért

Még az év vége előtt végleg bezárna a City of Heroes, ezt azonban a rajongók nem kívánják hagyni. Indult egy petíció, melyet már 20 ezren írtak alá, a közönség azonban nem állt meg itt. Összedobtak 1000 dollárt annak érdekében, hogy egy nagy, közös ebédre hívják meg a Paragon Studios fejlesztőit, és éreztessék velük támogatásukat és hálájukat. A fanok egyébként súlyosan kétségbe vannak esve: egyikük például egy megható levelet írt az NCSoftnak azt ecsetelve, hogy a kiadó alkalmazottainak játszani kellene a City of Heroes-zal, hogy meglássák, miért is érdemes megtartani azt. Az események visszafordítására azonban kicsi az esély: az NCSoft már elkezdte visszautalni a játékosoknak az előfizetési díjakat. 

30 éves a Macross

A Namco Bandai frissen bejelentett Macross-játéka máris kapott egy trailert, mely kifejezetten a sorozat 30. születésnapjára készült. Japánul nem árt hozzá tudni.

 

GRID 2 - nincs kizárva Wii U-ra

A GRID 2 producere, Lain Smith elmondta, minden lehetőség adott ahhoz, hogy az autós játékot elhozzák Wii U-ra. Sőt, valójában semelyik Codemasters-játékkal kapcsolatban sem zárná ki, hogy megjelenhet a Nintendo új konzoljára. Persze azt ő is elismeri, hogy bizonyos anyagok bizonyos platformokhoz illenek jobban, és ez egy fontos üzleti döntés, amit viszont hamarosan meg kell majd hozniuk.

Új stúdiót nyitott a Maxis

Finnországban terjeszkedik a Maxis, konkrétan Helsinkiben nyitott új stúdiót. A csapat elsődlegesen a The Sims-franchise-ra épülő mobilos játékokat fog készíteni a Playfish Global Studios alelnökének, Jami Leasnak a vezetésével. A Maxis vezetője, Lucy Bradshaw elmondta, a stúdiónak és az Electronic Artsnak is kiemelkedően fontosak a mobilos piacok, így létszükséglet számukra, hogy a Sims komoly jelenlétet produkáljon ezeken a területeken is.

Törölték az NBA Live 13-at, csak jövőre jön

Az EA Sport alelnöke, Andrew Wilson hozta a sokak számára szomorú tényt, mely szerint az NBA Live 13 nem jelenik meg. Hogy a rajongók könnyebben feldolgozzák a tényt, Wilson elmesélte az egész történetet. Ezek szerint, amikor eldöntötték, hogy visszahozzák az NBA Live-sorozatot, átették az egészet egy új stúdióhoz, friss csapatot építettek köré, behozták a legújabb technológiákat, melyeket a többi sportjátékban is bevetetettek, és mindezt azért, hogy valaha készült legjobb kosárlabdás játék lehessen. Sokáig úgy gondolták, hogy a megfelelő úton haladnak, azonban az utóbbi napok tapasztalatai egyértelműen azt mutatták, hogy nem lesznek kész a játékkal októberre, a szezon közepén pedig nem szeretnék megjelentetni az anyagot. Végül úgy döntöttek, hogy végigvárják a szezont, fejlesztik a játékot, és csak jövőre fogják kiadni. Wilson reméli, hogy a rajongók megértik majd a döntést, amikor 2013-ban kipróbálják a csúcs online szolgáltatásokkal, és végletekig csiszolt játékmenettel érkező NBA Live 14-et.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward