Április 5-én érkezhet a Radeon HD 6790?

Az AMD videokártyákat tartalmazó termékpalettája április ötödikén egy új taggal bővül, ami nem lesz más, mint a Radeon HD 6790-es modell. Ez a videokártya a hírek szerint az Nvidia GeForce GTX 550 Ti modellje ellen próbál majd harcba szállni a piacon, de hogy ezt mekkora hatásfokkal teszi, az majd csak az első hivatalos tesztek megjelenése után derül ki.

Április 5-én érkezhet a Radeon HD 6790?

Az AMD videokártyákat tartalmazó termékpalettája április ötödikén egy új taggal bővül, ami nem lesz más, mint a Radeon HD 6790-es modell, ami a GTX 550 Ti ellenfele lesz.

A Radeon HD 6790-es újdonság ugyanúgy 40 nm-es csíkszélességgel készülő Barts grafikus processzort tartalmaz, mint a Radeon HD 6850 és a Radeon HD 6870. A GPU 800 stream processzorral áll majd a felhasználók rendelkezésére, ezek pedig 5-5 SM tömbbe rendezve, két darab 400 shadert tartalmazó blokkban foglalnak majd helyet, ahogy az a fenti diagramon is látható. A Radeon HD 6790 alapjául szolgáló "Barts LE" GPU 32 ROP egységet és 40 TMU-t tartalmaz, a GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához pedig 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik.

A GPU 840 MHz-es órajelen ketyeg, az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 1050 MHz-es valós, vagyis 4,2 GHz-es effektív órajelet alkalmaznak. Ez utóbbinak köszönhetően a Radeon HD 6790 134,5 GB/s-os memória sávszélességet kínál majd. A GPU TDP-je 150W alatt fog elhelyezkedni, a videokártya stabil tápellátásáról pedig két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó segítségével kell gondoskodni.

A megjelenés tervezett időpontjának közeledtével remélhetőleg további információk is napvilágot látnak majd a friss videokártyával kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward