Android SDK készül viselhető eszközökhöz

Az új fejlesztői készlet érkezését Sundar Pichai harangozta be.

Android SDK készül viselhető eszközökhöz

Ahogy azt az elmúlt évek alatt már megszokhattuk, az idei SXSW Interactive során is szó esett az Androidról. Ezúttal a Google operációs rendszerét illető kérdésekre Sundar Pichai válaszolt, aki egy, a közeljövőben esedékes újításról számolt be.

Az interjú során rengeteg témát érintettek, de ami igazán említésre méltó, hogy Pichai megerősítette a viselhető eszközökhöz készülő Android SDK érkezését. Mint kiderült, az új szoftverfejlesztői készletre már csak két vagy három hetet kell várni, és minden érdeklődő számára elérhetővé, letölthetővé fog válni. Ennek köszönhetően a Google mobilos operációs rendszerét minden eddiginél egyszerűbb lesz alkalmazni az újonnan alakuló terepen is, így például okosórákban és fitneszkarkötőkben egyaránt. Sundar Pichai – és persze sok más mérnök és vezető – célja az, hogy a viselhető kütyük szféráját is Android uralom alá vonják. Ráadásul a beszélgetés során azt is elmondta Pichai, hogy egyáltalán nem szeretnék korlátozni az Androidot, ameddig csak lehetőséget látnak benne, addig fogják bővíteni a felhasználási lehetőségeket. Viccesen meg is jegyezte: "Javaslom, hogy a jövőben minden kabátot tömjenek tele különböző szenzorokkal, és az Android gondoskodik a meghajtásról."

"Mi úgy gondolunk ezekre (a viselhető eszközökre), mint egy platformra. Az érzékelők teljes világát látjuk... az érzékelők kicsik és erősek tudnak lenni, és összegyűjthetnek rengeteg információt, amelyek hasznosak lehetnek a felhasználóik számára. Mi a Google-nél fel akarjuk építeni a megfelelő API-kat a szenzorok világához." – nyilatkozta Sundar Pichai.

A fejlesztői csomag megjelenése után a Google várja majd a fejlesztők visszajelzéseit, mielőtt az SDK alakításával tovább haladnának. Semmi esetre sem akarják tehát elsietni a dolgokat, hiszen az hiányosságokhoz vezethetne. Aztán ki tudja, lehet fél év múlva már lesz referencia okosórája is a Google-nek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward