Android és Windows közötti másoláson dolgozik a Samsung és a Microsoft

Érdekes lehetőséget hoz a kettő vállalat együttműködése a Windows 10 friss Insider Preview Build révén.

Android és Windows közötti másoláson dolgozik a Samsung és a Microsoft

A Samsung és a Microsoft az utóbbi időben több olyan lehetőséget is bevezetett, ami minden korábbinál szorosabbra fűzi a Galaxy okostelefonok és a Windows 10-et futtató készülékeknek a kapcsolatát. És most új fázisához ért ez a partnerkapcsolat, aminek eredményét először a Galaxy S20 és a Galaxy Z Flip mobilok tulajdonosai élvezhetik ki.

A Windows 10 Insider Preview build 19582.1001-es kiadásában megjelent a keresztplatformos másolás/beillesztés funkció. Ennek az újításnak köszönhetően egy az okostelefonról kimásolt tartalmat teljesen egyszerűen át lehet majd vinni egy személyi számítógépre. A funkció elvileg működni fog majd a szövegrészletekkel és a képi tartalmakkal egyaránt.

Ahhoz, hogy ezt az új lehetőséget ki lehessen használni, az embereknek be kell állítania a Microsoft Csatolt telefon szolgáltatását a támogatott okostelefonján, ami jelenleg a Galaxy S20 szériára, valamint a Galaxy Z Flipre korlátozódik. Sőt mi több, igazából most még regionálisan is korlátozva van ez, szóval egyelőre eléggé keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy próbára tegyék a keresztplatformos másolást. Ha minden adott, akkor a mobil és a PC vágólapja egyaránt elérhető lesz mindkét érintett masinán.

Galéria megnyitása

A Microsoft továbbá még azt is megoldotta, az új Windows Insider Preview build esetében, hogy az RCS (Rich Communication Service) szolgáltatás is működjön a kapcsolódó személyi számítógépen keresztül. Ez most a Galaxy S20-szal próbálható ki, amennyiben azon a gyári üzenetküldő van alapértelmezetten használatban.

Plusz a PC-n keresztül le is lehet kapcsolni az okostelefonnak a képernyőjét, hogy az ne merüljön feleslegesen. Hiszen a számítógép előtt ülve valószínűleg úgysincs szükség a mobil megjelenítőjére, hiszen az értesítéseket is lehet a PC-ről ellenőrizni a Link to Windows szolgáltatás révén. Ez a lehetőség pedig elvileg már minden Samsung eszközről működni fog, amin a legfrissebb Link to Windows biztosítva van.

A Microsoft célja az, hogy az okostelefonok és a számítógépek közötti átmenet minél simábban, gördülékenyebben legyen megoldva. A Samsung eközben egyébként azon is dolgozik, hogy a mobilt önmagában is lehessen kiterjesztve úgy használni, mint egy személyi számítógépet, de ezen a fronton csak nagyon kicsi léptekkel halad az élmény emelése. Talán ezért is gondol arra a vállalat, hogy a Windows operációs rendszerrel való együttműködést folyamatosan újabb szintre emelje.

Azt nem lehet tudni, hogy a Microsoft és a Samsung együttműködési stratégiája mennyire messzire vezet majd a jövőben, de azt mindenképpen jó látni, hogy a cégek látszólag tényleg azon vannak, hogy a lehető legjobb lehetőségeket biztosítsák a felhasználóik számára.

Ez a Microsoft számára egyébként azért is jól jöhet, mert a redmondiak már dolgoznak az első Android rendszerű, hajtogatható, képképernyős eszközüknek a piacra dobásán; és a Samsung oldalán szerzett androidos tapasztalatokat minden bizonnyal a saját terméküknél is kamatoztathatják majd. Később pedig ezt szélesebb körben is lehet majd talán használni, most is van már több olyan keresztplatformos opció, ami nemcsak a Samsung mobilokkal megy a Windowsban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap