Android Auto kerül a jövőben a Ford járműveibe

Összefogott a Ford a Google-lel, és ennek eredményeként a vállalat járművei a jövőben jobb élményről gondoskodhatnak majd.

Android Auto kerül a jövőben a Ford járműveibe

A Google már hosszú ideje fejleszt olyan szoftveres megoldásokat, amiket személygépjárművekben lehet hasznosítani. A vállalat az Android Auto szolgáltatást már szinte minden új járműben biztosítja a felhasználók számára, ehhez csak egy megfelelő fedélzeti számítógépre van szükség. A Fordokban pedig a jövőben már eleve az Android operációs rendszer futhat majd.

Az Android Autó a legtöbb esetben csak az okostelefonok csatlakoztatását követően vehető használatba a járművekben, a jövőben viszont már gyárilag ezt fogják kínálni a járművek, legalábbis a Ford égisze alatt biztosan. Mivel stratégia megállapodást kötött a Google és a Ford, aminek értelmében 2023-tól milliószámra kerülhetnek majd forgalomba olyan járművek, melyeken az egyedi igényekhez megfelelően átalakított Android lesz jelen.

Galéria megnyitása

Egy 6 éves együttműködési szerződést kötött a Google és a Ford, szóval csaknem 2030-ig garantáltan a keresőóriás szoftveres megoldásai mellett kötelezi el magát a patinás amerikai autógyártó, akinek a kezében egyébként több márka is van. A Fordok mellett a Lincolnok fedélzeti rendszere is az Android lesz majd 2023-tól a mostani megállapodásnak köszönhetően. Az infotainment lehetőségekért fog felelni az Android Auto.

Azt is megtudhattuk, hogy a Ford és a Google között létrejött együttműködés eredményeként a felhős szolgáltatások esetében is a keresőóriás megoldásait fogja preferálni az autógyártó. Viszont arról nem esett szó, hogy ez pontosan mit is takar. Valószínűleg a Google-nek nincs minden igényre kiterjedő szolgáltatáscsomagja, így csak azokban az esetekben fogja a Ford az általa biztosított alapokat használni, amennyiben azok a céljai számára megfelelőek, és nem kizárólag arra támaszkodik majd, amit a Google nyújt.

Galéria megnyitása

Az Android Auto révén az összes támogatott járműben alapból biztosított lesz majd a Google Térkép és a Google Assistant szolgáltatás is. A digitális asszisztens használata biztonságosan lehet majd információkhoz jutni, mivel a hangvezérlést használva nem fogja az érintőképernyő elvinni a sofőr figyelmét. És függetlenül attól, hogy a fedélzeti rendszer az Android lesz, mobiltelefon csatlakoztatását követően ugyanúgy használhatják majd az iPhone tulajdonosok a CarPlay szolgáltatást, ha arra van szükségük.

További érdekes információ még a társulás kapcsán, hogy a Google és a Ford néhány munkavállalója egy csoportba kerülve azt fogja kutatni, hogy milyen lehetőségeket rajt még a felek kapcsolata, és hogyan lehet az innovációt előremozdítani a különböző területeken. Ennek a csoportnak a Team Upshift lesz a neve, és jellemzően mérnökök fogják alkotni. Ez a csapat együttműködik majd például alkalmazásfejlesztőkkel is, akik saját appot készíthetnek az Android Autóra, amit majd a járművekre a Play Áruházon keresztül telepíthetnek a tulajdonosok.

Galéria megnyitása

Egyébként nem a Ford lesz az egyedüli, aki a natív Android Autónak szavaz bizalmat, hanem például a Volvo is megállapodott már a Google-lel, és a Polestar 2 esetében az infotainment oldal már a keresőóriás nevéhez köthető. Azt nehéz megmondani, hogy mekkora lehet majd az Android Autónak a sikere a járművekben, de az érdeklődőkben nincs hiány jelen állás szerint.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap