AMD: nem sokáig lesz már hiány Fusion APU-kból

AMD: nem sokáig lesz már hiány Fusion APU-kból

Az AMD jelenleg is forgalomban lévő Fusion APU egységeiből, azaz a Zacate és az Ontario processzorokból a hírek szerint sajnos nem készül annyi, mint amennyire szükség lenne, így tulajdonképpen kialakult a piacon egy kisebb fajta hiány. A DigiTimes értesülései szerint a gyártó már kézbe is vette a problémát: az AMD a TSMC-vel együttműködve felpörgeti a Fusion chipek gyártását annak érdekében, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Európa területén elegendő mennyiségben legyenek elérhetőek az új APU-k és így a velük felszerelt alaplapok, illetve noteszgépek és netbookok is.

A jelek szerint az AMD Fusion APU-i (Accelerated Processing Units) rendkívül népszerűek a piacon. A népszerűség átka, hogy nem készül annyi Zacate és Ontario APU, mint amennyire a piacnak igénye lenne, ezért az AMD úgy döntött, hogy a TSMC Fab 14-es gyárának minden felszabaduló kapacitását igénybe veszi annak érdekében, hogy elegendő Fusion APU készülhessen a közeljövőben. Az AMD a hírek szerint egyébként már nem csak az amerikai és az európai piac igényeit tartja szem előtt: a gyártó már Kína felé is kacsintgat, így erősen indokolt, hogy felpörgessék a termelést, ugyanis Kína nem egy kis piac.

A vásárlók számára rendkívül frusztráló, hogy nem készül elegendő Fusion APU chip, viszont ez az AMD számára nagyon jó hír, ugyanis alábecsülték az újdonságok iránti igényeket, azaz lényegesen jobban fogynak a Fusion alapú rendszerek, mint azt várták. A siker egyáltalán nem meglepő, ugyanis a Brazos platform köré épülő alaplapok és noteszgépek igen jól szerepelnek az Atom alapú konfigurációk ellen, sőt, még a belépő szinten elhelyezkedő CULV noteszgépeket is megszorongatják, amit főleg 3D-s teljesítményüknek és videó lejátszással kapcsolatos szolgáltatásaiknak köszönhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward