AMD + Adobe = Hardveresen gyorsított szoftverek

Adobe Creative Cloud segítségével a profi felhasználók hatékonyan kiaknázhatják a felhőben rejlő lehetőségeket, sőt, a szoftverek hardveres gyorsításából is profitálhatnak.

AMD + Adobe = Hardveresen gyorsított szoftverek

Az Adobe és az AMD együttműködésének gyümölcseként elkészült a Photoshop CC és a Premiere Pro CC, amelyek új, illetve frissített hardveres gyorsítási funkciókat kínálnak, így a felhasználók minden eddiginél gyorsabban és rugalmasabban végezhetik el a különböző kép-, illetve videoszerkesztéssel kapcsolatos feladatokat.

Az OpenCL és OpenGL technológiákra épülő szolgáltatások az AMD Radeon HD videokártyák, az "A" sorozatú APU egységek és a professzionális felhasználóknak szánt, FirePro sorozatú profi videokártyák segítségével egyaránt használhatóak. Hab a tortán, hogy a Media Encoder CC esetében multi-GPU támogatás is rendelkezésre áll, így több videokártyára alapozó rendszereknél az összes elérhető GPU befogható a különböző feladatok hardveres gyorsítására.

Az új, illetve frissített szolgáltatások persze nem csak a sebességre, hanem a képminőségre is koncentrálnak. A Premiere Pro CC kibővített OpenCL támogatásának köszönhetően több, különböző formátumú videó folyammal dolgozó szakemberek is profitálhatnak a hardveresen gyorsított funkciókból, amelyek között valós idejű effektek, színkezeléssel kapcsolatos szolgáltatások és hardveresen gyorsított renderelés is jelen van.

A Photoshop CC esetében a Smart Sharpen Filter (Intelligens Élesítés Szűrő), a Blur Gallery és a Liquify Effect is képes profitálni az OpenCL alapú hardveres gyorsításból. A Smart Sharpen funkció kiváló minőségben végzi el a rá bízott feladatot, méghozzá úgy, hogy a különálló élek élesítésekor a lehető legminimálisabb szinten tartja az úgynevezett "halo" hatást, de emellett még precízen vezérelhető zajcsökkentő funkciót is biztosít. A Blur Gallery és a Liquify Effect esetében rendkívül gyorsan, egérkattintásra megjelenik a kép előnézete, ami rugalmas, zavartalan munkamenetet eredményez.

A Photoshop CC és a Premiere Pro CC repertoárjába 4K-s, illetve Eyefinity támogatás is bekerült, ami sokak számára lehet jó hír. A profi felhasználók az újításnak köszönhetően internetkapcsolat birtokában akár az irodától távol, a felhőben is dolgozhatnak megszokott alkalmazásaikkal.

Az új szoftverek havidíjas előfizetés ellenébenm az Adobe Creative Cloud keretén belül bárki számára elérhetőek, illetve letölthetőek. Jó hír, hogy az előfizetők az összes új funkciót megkapják az említett asztali szoftverekhez, ahogy azok elérhetővé válnak, így mindig a legfrissebb, legmodernebb eszközökkel dolgozhatnak. Az előfizetés keretén belül némi felhő alapú tárhely is jár, ahol tárolhatjuk különböző fájljainkat, ezt a lehetőséget persze nem kötelező használni.

Aki szeretné kipróbálni a felhő alapú szolgáltatást, 30 napos próbaidő keretén belül nyugodtan megteheti. A próbaverzióhoz 2 GB-nyi felhő alapú tárhely és limitált funkcionalitás jár. A komplett felhő alapú szoftvercsomag, 20 GB-nyi felhő alapú tárhellyel együtt 61,49 euróba kerül.

Érdekesség, hogy az Adobe hivatalos weboldalának tájékoztatása szerint egyelőre több CS sorozatú szoftvercsomag kiadása nincs tervbe véve, a CS6-os csomag szoftvereinek értékesítése és terméktámogatása azonban zavartalanul folytatódik a továbbiakban is. Ez azt jelentheti, hogy az Adobe a felhőben látja a jövőt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward