Alaposan tuningolt GeForce-okkal jelentkezik a PNY

A PNY alaposan megemelte legfrissebb GeForce GTX 780-as és GeForce GTX 770-es videokártyája órajeleit.

Alaposan tuningolt GeForce-okkal jelentkezik a PNY

A friss videokártyák között egy GeForce GTX 770-es és egy GeForce GTX 780-as modell lapul, amelyek típusjelzésük mögé megkapták az "OC" jelzőt is, amit alaposan ki is érdemelték.

Az újdonságok közül a GeForce GTX 780 OC egy 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK110-es GPU-t alkalmaz, ami 2304 CUDA maggal gazdálkodik. A GPU igen combos, 1006 MHz-es alap órajelen ketyeg, de ezt a GPU Boost 2.0-s technológia akár 1059 MHz-es boost átlagórajelre is emelheti, ha ehhez adottak a feltételek. A referencia GeForce GTX 780-as videokártyák 863 MHz-es alap-, illetve 900 MHz-es boost órajelet alkalmaznak, így a PNY újdonsága tekintélyes tuninggal érkezik. Ezúttal a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória sem úszta meg órajel-emelés nélkül, így a 6 GHz-es effektív órajel helyett immár 6,2 GHz-es effektív órajel áll rendelkezésre.

A GPU és a VRAM között természetesen 384-bites adatsín teremt kapcsolatot, így a memória-sávszélesség értéke 297,9 GB/s. A megnövelt órajelek mellé egyedi, kétslotos felépítéssel rendelkező, három ventilátort tartalmazó hűtés jár, ami halkabban és hatékonyabban hűti a GPU-t, mint a referencia megoldások. A videó kimenetek között a szokásosakat találjuk: két DVI, egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozót.

A második újdonság már GeForce GTX 770-es alapokon nyugszik, azaz a jó öreg GK104-es GPU-t alkalmazza. Az 1536 CUDA maggal ellátott GPU ezúttal 1150 MHz-es magórajelen ketyeg, amit a GPU Boost 2.0-s technológia egészen 1202 MHz-es átlagórajelig emelhet. A referencia modelleknél használt 1046 MHz-es alap-, illetve 1085 MHz-es boost órajelhez képest ez igen szép tuning. A 2 GB-nyi, 256-bites adatsín végén lógó GDDR5-ös fedélzeti memória 7 GHz helyett már 7,2 GHz-es effektív órajelen működik, így a memória-sávszélesség értéke 230,4 GB/s.

A videokártyahűtő szerepét itt is egy kétslotos felépítésű, ám három helyett már csak két ventilátorral ellátott megoldás tölti be, ami hatékonyan, a referencia megoldásoknál halkabban hűti a tuningolt újdonságot. A videó kimenetek között ennél a modellnél is két DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort csatlakozó található.

A PNY két friss videokártyája már elérhető kereskedelmi forgalomban: a GeForce GTX 780 OC modell 629 euróba, a GeForce GTX 770 OC pedig 399 euróba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward