Aktívan készül a Resident Evil-sorozat a Netflixnek, két idősíkon fog játszódni

Elkészült az első évad forgatókönyve.

Aktívan készül a Resident Evil-sorozat a Netflixnek, két idősíkon fog játszódni

Egy ideje már tudjuk, hogy készül a Netflix számára egy Resident Evil-sorozat, azonban az utóbbi hónapokban, többek között a koronavírus-járvány miatt, nem igazán hallottunk róla semmit. Most azonban megtört a csönd, és kiderült néhány érdekesség, már amellett, hogy a széria nem tűnt el a süllyesztőben, hanem aktívan készül.

Magát a sorozatot még 2019-ben jelentették be, miután kiderült, hogy Paul W.S. Anderson nem tervez több filmet forgatni a játékból (pedig azok több mint 1 milliárd dollár kaszáltak, kétes minőségük ellenére), és a Netflix elkezdett azon gondolkozni, hogy zombis témában valahogy meg kellene fogni a The Walking Dead sikerét.

Most kiderült, hogy a történet a Jade és Billie Wesker történetét követi majd, akik persze a sorozat főgonosza, Albert Wesker gyerekei.

Maga a sorozat két idővonalon játszódik majd: az egyikben a testvérek még viszonylag fiatalok, mindketten 14 évesek, és éppen átköltöztek New Raccoon Citybe, ami egy nulláról megtervezett, nagyvállalatok által irányított város (ezek szerint a játékok idővonala valamennyire érvényes, hiszen Raccoon City elpusztult a Resident Evil 3 végén). Minél több időt töltenek a városban, annál több sötét titokra derül fény, és egyértelművé válik, hogy az apjuk olyan titkokat rejteget előlük, amik akár a világ pusztulásához is vezethetnek.

A második idővonal ehhez képest több mint tíz évvel később játszódik, amikorra kevesebb mint 15 millió ember maradt a Földön, cserébe pedig akar 6 milliárd szörnyeteg - az embereket és állatokat átváltoztatta az elszabadult T-vírus. Jade ott már körülbelül 30 éves, és a történet az ő túlélésére koncentrál, miközben a múlt történései kísértik.

A Resident Evil-sorozat első évada 8 darab, egyenként 1 órás epizódból áll majd. A showrunner a Supernaturalról ismert Andrew Dabb, az első két részt pedig a The Walking Deadben jártas Browen Hughes rendezi majd. Azt sajnos egyelőre nem tudjuk, hogy mikor indul a forgatás, és a főszereplők kilétéről sincs fogalmunk egyelőre, a megjelenési dátumról már nem is beszélve.

Ezzel párhuzamosan persze Johannes Roberts rendező aktívan dolgozik a filmes Resident Evil rebootján is, azonban erről tényleg semmilyen információ nem áll rendelkezésre, azon kívül, hogy másfajta irányt vesz, mint a Paul W.S. Anderson-féle filmsorozat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap