Aktívan dolgoznak az Alien 5 forgatókönyvén

A kivonatot már Sigourney Weaver is látta. Tényleg visszahozza a Disney a sorozatot?

Aktívan dolgoznak az Alien 5 forgatókönyvén

Ridley Scott legendás sorozata, az Alien több mint 40 évvel ezelőtt indult hódító útjára, és azóta is szerves része a popkultúrának. Mindezt úgy, hogy a James Cameron által rendezett második rész óta egyik folytatás sem aratott osztatlan sikert. A harmadik és negyedik részt nem szerette igazán sem a közönség, sem a kritikusok, és ugyan a Prometheus nagy siker lett a mozikban, az Alien: Covenant már ennél mérsékeltebben teljesített.

Régóta keringenek információk arról, hogy a háttérben egy ideje már készül egy igazi ötödik rész, amiről egy ideig azt lehetett tudni, hogy a District 9-nal befutott rendező, Neill Blomkamp felügyeli majd, és valójában a James Cameron-féle második rész egyenes folytatása lett volna, Ripley-vel a főszerepben. Végül a projekt sokat csúszott, aztán teljesen le is lőtték, és helyette inkább Ridley Scott készítette el az Alien: Covenantot.

Most azonban kiderült, hogy az Alien franchise veterán producere és írója, Walter Hill még a koronavírus-járvány alatt is aktívan dolgozott az Alien 5 forgatókönyvén, és erről egy képet is közzé tett a közösségi médiában. A posztolt forgatókönyv egészen konkrétan márciusi dátumot visel magán. Persze mindez önmagában még nem jelent semmit. Korábban James Cameron is jelezte, hogy ha másképp nem is, de produceri formában visszatérne az Alien-sorozathoz, és Ridley Scott is többször egyértelművé tette, hogy szeretné teljessé tenni a maga folytatás-trilógiáját.

Talán a legjobb jel mégiscsak az, hogy a 20th Century Fox bekebelezése után a Disney is közölte, hogy minden esély megvan rá, hogy az Alien folytatódhat.

Korábban ugyan úgy tűnt, hogy Sigourney Weaver nem lelkesedik túlságosan az ötletért, és egyáltalán nem biztos benne, hogy Aliennek szüksége van újabb részekre, vagy legalábbis nem úgy, hogy ő lenne az egyik főszereplő, azonban Walter Hill elárulta, hogy átküldött már a színésznőnek egy 50 oldalas kivonatot a történetből.

"Sigourney a kezdetektől fogva nagyon visszafogott volt azzal kapcsolatban, hogy mennyire tudja a vásznon megjeleníteni ezt az egészet - vagyis azt, hogy a barátnődről leijessze még a bugyit is, majd alaposan szétrúgja a xenomorphok hátsóját, és állandóan gondolkozik az Alien-franchise univerzumán és Ellen Ripley karakterén. Pedig többször bizonyította már, hogy képes erre az egészre" - mondta Hill.

Galéria megnyitása

Mindenesetre érdemes áttekinteni a forgatókönyv fedlapján található idézeteket, hátha ezek elárulnak valamit:

  • Ott van a klasszikus "In space no one can hear you scream", vagyis "Az űrben senki nem hallja a sikolyod". Az Alien-filmek bevett szövege.
  • Aztán ott van, hogy "In space no one can hear you dream", vagyis "Az űrben senki nem hallja az álmodat", ami furcsa, mert ugye egyébként sem hallja senki az álmodat. Ez talán arra utalhat, hogy Ripley korábban eltöltött sztázisban egy jó időt, de az álmokkal kapcsolatos dolog folytatódik.
  • Ugyanis jön egy Edgar Allan Poe-féle idézet: "All that we see or seem, is but a dream within a dream.", vagyis  "Minden, amit látunk és ami látszik csupán egy álom az álomban".
  • Végül pedig ott van az amerikai polgárháború korszakából ismert Sherman tábornok idézete: "War is Hell", vagyis "A háború pokol".

Nyilván ezeket az idézeteket nem véletlenül helyezte el az író a fedlapon, és utána nem véletlenül posztolta a közösségi médiában, ugyanis a keményvonalas rajongók valószínűleg a következő hónapokat nagyon komoly agyalással töltik majd, és megpróbálják kitalálni, miről is szólhat az Alien 5.

Az mindenesetre valószínű, hogy az Alien valamilyen formában folytatódik majd, akár az Alien 5-tel, akár a Ridley Scott-féle "befejező" epizóddal, de valószínűtlen, hogy a Disney parlagon hagyná a franchise-t.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap