Aktív antennával jelentősen növelhető a WiFi lefedettség

Az Ethertronics szakemberei speciális, eredetileg mobiltelefonokhoz kifejlesztett technológiával szeretnék javítani a WiFi hálózat sebességét és lefedettségét.

Aktív antennával jelentősen növelhető a WiFi lefedettség

Az okos antennákat fejlesztő Ethertronics szakemberei az eredetileg mobiltelefonokhoz kifejlesztett aktív antenna technológiát WiFi routerekbe és különböző WiFi eszközökbe szeretnék beültetni a nem is oly távoli jövőben. A szakemberek célja a WiFi lefedettség és a WiFi sebesség növelése.

Az eljárás segítségével olyan, a routertől távol elhelyezkedő szobákban is biztosítható lehet a WiFi lefedettség, ahol arra a hagyományos megoldásokkal önmagukban eddig nem volt mód, a közelebb elhelyezkedő eszközök esetében pedig valamelyest növelhető a WiFi kapcsolat adatátviteli sebessége. Az Ethertronics a technológiát egy új, frissen bejelentett chippel biztosítja, amely aktív sebességgyorsító algoritmusokkal dolgozva segít a WiFi hatótávolság és a WiFi sebesség emelésében minden olyan környezetben, ami a tradicionális megoldásokat kihívás elé állítja. Az Active Steering technológia lényege, hogy az adott antenna körül különféle sugárzási mintákat alakít ki, amelyek közül a rendszer az intelligens algoritmusokkal kiválasztja, az adott körülmények között az adott eszköz kiszolgálásához melyik alkalmazható leghatékonyabban.

A legfrissebb EtherChip és az Active Steering jóvoltából a WiFi jel több falon vagy emeleten is hatékonyan keresztülhatolhat, így a technológia minden olyan esetben potenciális megoldás lehet, amikor a hagyományos routerek nem képesek kellő lefedettséget biztosítani.

Az újabb, 802.11ac WiFi támogatással ellátott Wawe 2 routerek esetében a technológia segítségével több antennát is munkára foghatunk, amelyek egyidejűleg több különböző eszközt szolgálhatnak ki, az Active Steering technológia pedig minden antenna esetében kiválaszthatja a legoptimálisabb sugárzási mintát. Ezzel a megoldással minden eszköz számára a legoptimálisabb vezeték nélküli kapcsolatot kínálhatja a router – még akkor is, ha a különböző eszközök a lakás vagy ház különböző részein vannak "szétszórva".

A vállalat vezető kutatója, Jeff Shamblin meglehetősen bizakodó a technológia jövőjét illetően, hiszen napjainkban egyre több és több eszközt csatlakoztatnak a felhasználók a helyi WiFi hálózatra – gondoljunk csak az okostelevíziókra, a házimozi rendszerekre, az okos otthonhoz kapcsolódó vezérlőkre, a viselhető eszközökre és a különböző mobileszközökre; hogy a számítógépeket már ne is említsük.

Az Ethertronics tesztjei szerint a WiFi hálózat perifériáján elhelyezett eszközök és az aktív antenna technológiával ellátott hozzáférési pont között mindegy 20-45%-os sebességnövekedésre lehet számítani a hagyományos megoldásokhoz képest, ami igen jól hangzik.

Hogy az új technológia mikor debütál a routerekben? Nos, ez egyelőre rejtély. Minden azon múlik, elég vonzónak találják-e a gyártók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward