Adatmásolás SD kártyák között, vezeték nélkül

A TransferJet eljárás kis hatótávolságon belül, nagy adatátviteli sebességgel dolgozik, használata pedig egyszerű és biztonságos – legalábbis ezt ígéri az SD Association.

Adatmásolás SD kártyák között, vezeték nélkül

Az SD Association frissítette az iSDIO szabványt, amely mostantól Transferjet néven vezeték nélküli adatátviteli opciót is kínál. Ez azt jelenti, hogy a TransferJet típusú memóriakártyák között vezeték nélkül lehet adatokat továbbítani, méghozzá igen jó adatátviteli sebességek mellett, kis hatótávolságon belül.

A TransferJet 560 MB/s-os maximális adatátviteli sávszélességet biztosít, de az effektív adatátviteli sávszélesség "csak" 375 MB/s, ami még mindig jóval magasabb annál, mint amit az NFC kínál, vagy amennyivel a legtöbb SD kártya olvasni tud.

A TransferJet támogatással ellátott memóriakártyák asztali számítógépek memóriakártya-olvasójában, noteszgépekben vagy különböző mobileszközökben is lehetnek, sőt, még a nyomtatók és a digitális fényképezőgépek is profitálhatnak az általuk kínált előnyökből. A TransferJet támogatással ellátott SD kártyát tartalmazó eszközök között egyszerűen és gyorsan, vezetékek alkalmazása nélkül lehet majd adatokat mozgatni. Az eljárás kis hatótávolsággal, biztonságosan és gyorsan dolgozik, használata pedig nagyon egyszerű lesz, azaz nem lesz szükség bonyolult és hosszadalmas konfigurálgatásra.

Az adatátvitel keretén belül 4K-s vagy akár 8K-s videók, nagyfelbontású fotók, illetve zenék is átvándorolhatnak egyik eszközről a másikra, pontosabban egyik kártyáról a másikra.

Az SD Association már elérhetővé tette az SDA tagok számára a frissített iSDIO szabványt, azt viszont egyelőre nem árulták el az illetékesek, mikor kerülhetnek kereskedelmi forgalomba az első TransferJet támogatással ellátott SD memóriakártyák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward