ADATA XPG V3: DDR3-as memóriamodulok tuningosoknak (is)

Az ADATA XPG V3-as memóriamoduljai között DDR3-3100 MHz-es példány is lapul, a termékeken elhelyezett hűtőborda felső része pedig lecsavarozható, sőt, a csomag két extra hűtőbordát is tartalmaz.

ADATA XPG V3: DDR3-as memóriamodulok tuningosoknak (is)

Az ADATA bemutatta legújabb memóriamoduljait, amelyek az XPG V3-as sorozatot erősítik. A friss családban átlagfelhasználóknak szánt DDR3-1600 MHz-es memóriamodul éppúgy lapul, mint tuningosokat megcélzó DDR3-3100 MHz-es memóriamodul, így mindenki megtalálhatja az igényeihez, illetve pénztárcája vastagságához leginkább passzoló példányt. Fontos adalék, hogy minden modul kétcsatornás memóriacsomag részeként kerül forgalomba.

Az XPG V3-as sorozatú memóriák jó minőségű, nyolcrétegű nyomtatott áramköri lapra támaszkodnak, amely kétunciányi rezet tartalmaz. A nagy mennyiségű réz alkalmazása a stabilitásra és a hőelvezetésre egyaránt jótékonyan hat, sőt, az elektromos ellenállás és a fogyasztás mértékének csökkentésében is szerepet játszik, ezáltal a jeltovábbítás is tisztábban, hatékonyabban történik. A nyomtatott áramköri lapon található DDR3-as memóriachipek a TCT (Thermal Conductive Technology) eljárás jóvoltából közvetlenül érintkeznek a hűtőbordával, így a hőátadás remek hatásfok mellett zajlik, valamint a PCB és az IC üzemi hőmérséklete is egyforma, ami összességben a stabilitásra is jótékonyan hat. A nyomtatott áramköri lapon magas minőségű DDR3-as memóriachipek kapnak helyet, és maga a nyomtatott áramökri lap is magas minőségű – így a memóriamodulok élettartama az átlagosnál hosszabb lehet.

Érdekesség, hogy a memóriamodulok hűtőlapjának felső része levehető, hiszen azt csak két csavar tartja, a lamellás felsőrész pedig cserélhető. A memóriacsomagokhoz a gyárin kívül extra felső hűtőlamella is jár, így kiválasztható, melyik illik jobban az adott PC belsejének színvilágához – a gyárilag felszerelt piros, vagy a csomagban lapuló aranyszínű.

Az új memóriamodulok JEDEC szabványnak megfelelő paraméterekkel érkeznek, plusz Intel XMP 1.3-as támogatással is rendelkeznek, így névleges paramétereik könnyedén, egy mozdulattal beállíthatóak. A Z97-es lapkakészlettel ellátott alaplapokhoz passzoló újdonságok az alábbi kiszerelésben kerülnek forgalomba.

Az XPG V3-as sorozat tagjai hamarosan feltűnnek az üzletek polcain, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az egyes csomagok ajánlott végfelhasználói ára hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward