Acer V5 és E1: új színek, új méretek, AMD APU-kkal megerősítve

Terjedőben a friss AMD A-sorozatú mobil APU-k, az Acer is lecsapott rájuk, és frissítette modellkínálatát.

Acer V5 és E1: új színek, új méretek, AMD APU-kkal megerősítve

Az Acer ma bejelentette, hogy az új Aspire V5 notebook sorozat, mely nem régen került bemutatásra New York-ban, mostantól AMD Elite Mobility és Elite Quad-core A-Series APU-kkal is elérhető, továbbá bemutatták az Aspire E1 notebook sorozatot, mely az AMD Mainstream APU-k új generációjával van felszerelve.

Aspire V5

Az életstílus és teljesítmény-igény alapján az Aspire V5 három különböző képernyő méretet kínál: 39,6 cm (15,6”), 35,6 cm (14”) és 29,5 cm (11,6”), ezeket pedig különböző szín opciók egészítik ki. Mindegyik konfigurációhoz választható érintős vagy hagyományos képernyő is. A könnyebb és kényelmesebb gépelés érdekében mindhárom méretű V5 modell teljes méretű billentyűzettel rendelkezik, 8 %-kal nagyobb gombfelülettel (15 mm), mint a V5 notebookok előző generációja. A 11,6 hüvelykes kiadás akkora klaviatúrával van szerelve, mint amekkora hagyományosan egy 13,3"-os modellen megszokott.

Minden variáció esetében van lehetőség négy- vagy kétmagos AMD A-Series processzor választására is. Az új V5 notebookok HD (1366×768) vagy FULL HD (1920×1080) felbontással is elérhetőek, ráadásul IPS panelekkel, ami színhű képet és széles láthatósági szöget is biztosít. Egyes modellek AMD Radeon HD 8750 dedikált grafikus megoldással vannak felszerelve, a multimédiás élmény pedig négy hangszóróval és Dolby Home Theatre-vel van megtámogatva. Az Acer V5 termékekre a kapcsolódási és átviteli lehetőségek tekintetében sem lesz panasz. Adott a HDMI, USB 3.0 portok, SD kártyaolvasó és opcionális Acer Converter, melyek révén könnyedén csatlakozhatunk egy külső kijelzőhöz, merevlemezhez és más eszközökhöz.

A legkisebb, 11,6"-os Aspire V5 modellek 1366 x 768 felbontású érintőképernyőjükkel ideálisak átlagos felhasználásra, könnyű kezelhetőséggel, közlekedés közben, munkában és otthon egyaránt. Tömegük csupán 1,38 kg, vastagságuk kevesebb, mint 20 mm, így ideálisak a rendszeresen utazók, gyermekek vagy diákok számára is.

Aspire E1

Az Aspire E1 notebook két képernyő méretben érhető el. A 39,6 cm (15,6”) és 35,6 cm (14”) a két legfelkapottabb átmérő, itt még nem nehézkes a hordozhatóság, de élvezhetőek a multimédiás képességek. A HDMI csatlakozónak köszönhetően kedvenc filmjeinket nagy képernyőn is meg tudjuk jeleníteni, TV-re kötve.

A korábbi modelleknél vékonyabb Aspire E1 sorozat elegáns zongora vagy klarinét fekete színben lesz kapható, továbbá az egyik legvékonyabb kialakítással rendelkezik a 15,6"-os kategóriában, beépített optikai meghajtóval, alacsony árcímkével (még nem ismert) megtámogatva. A chicklet billentyűzet kényelmes gépelést biztosít, míg a kompakt dizájn révén ezek a notebookok tökéletesek arra, hogy magunkkal vigyük őket, bárhova is megyünk.

Az Aspire V5 június elejétől, míg az Aspire E1 június végétől válik elérhetővé, a végfelhasználói árak egyelőre nem ismertek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward