Shop menü

ACER SWIFT EDGE: ITT A VILÁG LEGKÖNNYEBB 16 HÜVELYKES OLED KIJELZŐS NOTESZGÉPE

Az új notebook akár RYZEN PRO sorozatú Rembrandt APU-val is elérhető, OLED kijelzője pedig igazán ütőképesnek ígérkezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Acer Swift Edge: Itt a világ legkönnyebb 16 hüvelykes OLED kijelzős noteszgépe

Az Acer kínálatában egy új 16 hüvelykes képátlójú noteszgép jelent meg a Swift Edge formájában, ami elsősorban az üzleti felhasználókat veszi célba, de átlagfelhasználói szinten is tökéletesen kamatoztathatjuk a benne rejlő lehetőségeket. A Swift Edge viszonylag kecses kivitelben érkezik, ugyanis az 1,17 kilogrammos notebook mindössze 12,95 milliméter vastag lesz, háza pedig magnézium-alumínium vázzal rendelkezik, ami az alacsonyabb tömegről és a tartósságról egyaránt gondoskodik.

Galéria megnyitása

A kecses váz AMD Rembrand APU-t rejt, a kínálatban jelen lesz egy RYZEN Pro kivitelű példány is, a RYZEN 7 Pro 6850U formájában, azaz rendelkezésre állnak a menedzselhetőséggel kapcsolatos lehetőségek is. Rajta kívül RYZEN 5 6600U, RYZEN 6 Pro 6650U, illetve RYZEN 7 6800U alapokon is megvásárolható lesz a termék, vagyis nem csak egyetlen APU szerepel a választékban. A ZEN 3+ processzormagokkal szerelt APU egységek RDNA 2 alapú iGPU-t kapnak, dedikált videokártya nem lesz bennük, de a kecses felépítés alapján ez aligha meglepő. Fontos viszont, hogy az újdonságok alapértelmezetten használni fogják a Microsoft Pluton biztonsági profilt, ami alapértelmezetten engedélyezve lesz a még nagyobb biztonság érdekében, ennek köszönhetően élvezhetjük a Microsoft Pluton processzorban rejlő lehetőségeket.

Galéria megnyitása

A 6 nm-es csíkszélességgel készülő, akár 8 processzormaggal is felvértezett APU egységek mellé maximum 32 GB-nyi LPDDR5-ös fedélzeti memória társul, vagyis a fedélzeti memória alaplapra forrasztva érkezik, későbbi bővítésre nem lesz mód, így vásárlás előtt érdemes a távolabbi igényekre is gondolni, amikor kiválasztjuk a megfelelő modellt.

Galéria megnyitása

Az akár 1 TB-os SSD-vel is felszerelhető konfiguráció ékköve a 16 hüvelykes képátlójú OLED kijelző lesz, ami 500 nit maximális fényerősséget kínál, színhűsége pedig igen jónak ígérkezik, hiszen a DCI-P3 színteret 100-ban képes lesz lefedni, már ami a megjeleníthető színárnyalatok számát illeti. A panel 16:10-es képarányú, vagyis a 4K-s felbontás jelen esetben 3840 x 2400 pixelt takar. A kijelző körüli káva kellően keskeny lesz, hála a 92%-os kijelző/ház aránynak. Extra, hogy az újdonság kiérdemelte a VESA DisplayHDR True Black 500-as tanúsítványát, valamint a TüV Rheinland EyeSafe tanúsítványát is, azaz sem a HDR élményre, sem a szemvédelemre nem lehet majd panasz.

Galéria megnyitása

A vezeték nélküli kommunikációt Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.2 támogatás segíti, míg a csatlakozók között két darab 20 Gbps-os USB 3.2 2x2 Type-C port, két darab 5 Gbps-os USB 3.2 Gen1 Type-A port, egy HDMI 2.1-es videó kimenet, valamint egy 3,5 milliméteres Jack Audió port is jelen lesz. Ultrabookhoz mérten ez így eléggé jó ajánlatnak tűnik.

Az Acer Swift Edge (SFA16-41) régiónként eltérő hardverkiépítéssel lesz elérhető. Hazánkban november elején indult a forgalmazás, ekkoriban a 16 hüvelykes FLAX White modellért, amely AMD RYZEN 7 6800U típusú APU-val, 16 GB-nyi rendszermemóriával, 1 TB-os PCI Expres 4.0-s SSD-vel, Windows 11 operációs rendszerrel, illetve a Microsoft Office próbaverziójával érkeik, 669,900 forintos áron lesz kapható.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére