AC Unity: Miért nincsenek női bérgyilkosok?

Nem lesznek játszható női karakterek a Unity co-op módjában, a Ubisoft magyarázata miatt forrong az internet népe.

AC Unity: Miért nincsenek női bérgyilkosok?

Az Assassin's Creed Unity négyfős kooperatív módja miatt annyira izgatott volt a Ubisoft az idei E3-on, hogy saját konferenciáját meg sem várva, már a Microsoft bemutatóján lerántotta róla a leplet. Mi nézők nem búslakodtunk emiatt, pláne úgy, hogy bőven maradt látnivaló a későbbiekben is. Most viszont nem a csili-vili grafikáról és a játékmenet újításairól lesz szó, hanem a Unity kooperatív része által kiváltott felháborodás-hullámról. Talán emlékeztek még, hasonló felhajtás volt az Assassin's Creed IV: Black Flag körül is, amikor az állatvédők csaptak botrányt a bálnavadászat miatt. A Ubisoft akkor még röhöghetett a markában, hiszen támadóinak köszönhetően kapott ingyenreklámot, most viszont más a helyzet.

Ezúttal a női gamerek akadtak ki azon, hogy a Unity kooperatív módjában nem lesznek játszható női karakterek. Valamilyen szinten még érthető is az álláspontjuk, a Ubisoft viszont maga alatt vágja a fát: James Therien, a játék technikai rendezője egy interjúban azzal indokolta a női karakterek kimaradását, hogy túl sok munka lett volna leprogramozni az animációikat és ruházataikat, és erre már nem jutott volna idejük. Annak tudatában, hogy a Unity három éve készül tíz különböző Ubisoft stúdiónál, ez elég gyenge érvnek tűnik, az pedig hab a tortán, hogy a Black Flagben már voltak női asszasszinok, tehát nem kellett volna teljesen az alapoktól kezdeni.

Mondanunk sem kell, az interjú után borult a netbili, a női játékosok teljesen kiakadtak. Nem sokkal később a Far Cry 4 kooperatív módjával kapcsolatban is hasonló problémák merültek fel, amire ugyanez volt a válasz. Erre már a játékipar többi tagja is megmozdult, egy tapasztalt szakmabeli például értetlenül áll a magyarázat előtt, szerinte egy, vagy két nap elég lenne egy női karakter elkészítéséhez. A legújabb őrület pedig egy online petíció, melynek célja a rajongói elégedetlenség kifejezése a Ubisoft felé. A vágyott 5 ezer aláírásból eddig több mint 3 ezer már össze is gyűlt, kíváncsian várjuk a Ubisoft reakcióját. Ti mit gondoltok, igazuk van a női játékosoknak, vagy csak túlreagálták a dolgot?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward