Shop menü

A WHATSAPP TOVÁBB NÖVELHETI A MINŐSÉGET A KÉPEKNÉL, VIDEÓKNÁL

Úgy fest, hogy megvalósíthatja a világ legnagyobb üzenetküldője, ha eredeti minőségben lehessen megosztani multimédiás tartalmakat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A WhatsApp tovább növelheti a minőséget a képeknél, videóknál

Az elmúlt hetekben nagy örömünkre szolgált arról beszámolni, hogy a WhatsApp végre lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók magasabb minőségben küldjenek képeket. Nem sokkal később kiderült, hogy a minőségváltás vonatkozik majd a videókra is. A WABetaInfo pedig arról adott hírt, hogy a jelek szerint nincs megállás, jöhet a következő minőségi előrelépés.

Az androidos WhatsApp alkalmazás 2.23.19.3-as kiadásában bukkantak rá a WABetaInfo illetékesei arra a lehetőségre, hogy a felhasználók már akár az eredeti minőségben megoszthassák a tartalmaikat. Nem kizárólag a képekre, hanem a videókra is kiterjed ez az opció. A WhatsApp fejlesztéseire fókuszáló lap szerint a felhasználók egy szűk körének már elérhető lehet ez a funkció is.

A HD kép és videóküldésről korábban már beszámoltunk, de ezt valójában csak a napokban kezdte mindenkinek elérhetővé tenni a WhatsApp. És a jelek szerint ezzel párhuzamosan pedig már azon dolgoznak, hogy még magasabb minőségre, konkrétan az eredeti felbontásra lehessen váltani. A HD opciót egyébként úgy kell használni, hogy minden küldés során manuálisan kell beállítani. A küldés során a kép tetején látható lesz egyebek mellett egy HD kapcsoló.

Arról egyelőre nincs még kép, hogy néz majd ki pontosan az eredeti minőségben történő küldés lehetősége, és nem vicc, hogy a videóknál is biztosított lesz az opció. A WABetaInfo beszámolója szerint lesz egy fájllimit, ami a teljes méretre vonatkozik majd, de az viszonylag nagy szabadságot ad majd.

2 GB-os méretig lehet majd megoldani multimédiás fájlokat, így 720p-ben akár még egy sorozatepizód is megosztható lesz az eredeti minőségében, de hossztól függően akár 1080p-ben is beleférhet ez.

Most még fejlesztés alatt áll az újítás, és nem érdemes arról beszélni, hogy mikor kerülhet sor a bevezetésére. Egy minőségi váltásnak most eleve örülhetnek a felhasználók, hiszen arra is sokat kellett várni, hogy a HD opció bevezetésre kerüljön a videóknál és a képeknél egyaránt.

Galéria megnyitása

Jelenleg a képeket már 4K felbontásban lehet megosztani az ismerősökkel a HD kapcsoló használatát követően, míg korábban 1600 pixel szélesség volt a maximum, szóval több mint négyszer nagyobb felbontás lett támogatott. A videók esetén pedig szó szerint HD-t jelent a HD kapcsoló, a korábbi 480p támogatás 720p-re növekedett.

A WABetaInfo elmondása alapján az új küldési lehetőségnél olyannyira az eredeti fájl fog átsuhanni a WhatsApp rendszerén, hogy még a kapcsolódó metaadatok is megőrződnek majd a felvételeknél. Az ilyen kapcsolódó információk általában az ilyen fájlmozgatások során azonnal elvesznek, mert a szolgáltatások algoritmusai úgy manipulálják a felvételeket.

Arról is beszámolt a lap, hogy egy új médiaválasztó is tartozik az eredeti minőségben küldéshez, ami ugyancsak javítani fogja a felhasználói élményt. Az eddiginél olcsóbban lehet majd küldeni képeket és videókat. Gördülékenyebben fog menni a fájlok kiválasztása.

Galéria megnyitása

A Google Play Áruházban lehet csatlakozni a WhatsApp bétatesztelésére, de azt hozzá kell tenni, hogy ez nem jelenti azt, hogy az ember tényleg hamarabb megkap minden újítást. Csupán arról van szó, hogy lehetősége nyílhat a fejlesztések tesztelésére. Ezt az alkalmazás lapján lehet megtenni a támogatói infókkal kapcsolatos részen. A WABetaInfo mostani jelentése arról szól, hogy csak egy szűk tesztelői csapattal dolgozhat a WhatsApp a képek eredeti minőségben küldésénél.

Azt nem tudni, hogy mikor lehet készen ez a funkció, de nem valószínű, hogy heteken belül jönne, hosszabb idő kellhet hozzá. Ha egyáltalán bevezetésre kerül, ugyanis azt tudni kell, hogy a tesztelt fejlesztések nem biztos, hogy tényleg be is kerülnek a végleges kiadásba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére