Shop menü

A WARNER BROS. DISCOVERY-NÉL DEBÜTÁLHAT A TESLA ROBOTAXI, AZT IS TUDJUK, MIKOR

A Bloomberg már tudni véli, hogy hol és mikor ránthatja le a leplet a Tesla az eddigi talán legfontosabb termékéről.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Warner Bros. Discovery-nél debütálhat a Tesla Robotaxi, azt is tudjuk, mikor

Nehéz már azt felidézni, hogy mikor beszélt Elon Musk először arról, hogy a Tesla önvezető taxi szolgáltatást indítana. De egészen eddig ez nem jött neki össze, most azonban már a bejelentés küszöbén állunk. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor alig több mint egy hónap múlva megismerhetjük a Robotaxi platformot.

Augusztusban lett volna a Tesla Robotaxi bemutatója, de végül ez nem jött össze, mert módosítani kellett a járműveken az utolsó pillanatban. Ezúttal viszont már nem újabb évekre merült feledésbe a projekt, csak két hónapos csúszást iktatott be a vállalat az eredeti tervhez képest. Ez a Teslánál már pozitívumként említhető.

A Bloomberg úgy értesült, hogy október 10. az új bejelentési időpont, ekkor állhat reflektorfénybe a meghatározó jelentőségű villanyautó.

A Tesla évekig Kaliforniában, a vállalat központjában tartotta az új autók bemutatóját, az utóbbi időben pedig átköltöztették a rendezvényeket a Giga Texas létesítménybe. Most azonban a sajtóértesülések szerint egy új helyszínnel kell számolni. Újra Kaliforniában lesz a bemutató, de már nem a Tesla Design Studio a kiszemelt hely, hanem a Warner Bros. Discovery egyik nagy stúdiója Los Angeles peremén, Burbank mellett.

Galéria megnyitása

Felmerül a kérdés: miért viszik a személyautó bejelentését egy filmgyártásra szolgáló létesítménybe?  Nos, ennek az az oka, hogy itt található egy meglehetősen nagy szimulált kisvárosi környezet, valós méretű utakkal, házakkal, forgalmi táblákkal, kereszteződésekkel, és minden mással, ami egy igazi lakókörnyezetben is előfordul. A feltételezések szerint Elon Musk csapata itt fogja azt élőben megmutatni, hogy a Robotaxi miként szállítja majd az embereket a kisvárosi környezetben.

Galéria megnyitása

Ebben a kisebb, ellenőrzött közegben zavartalanul tudják majd a bemutatóra egybegyűltek kipróbálni, hogyan fog üzemelni a Robotaxi a valós, városi környezetben. Emellett pedig a Warner és a Tesla nem először talál egymásra, ugyanis a Tesla 2016-ban már tartott ezen a helyen egy bemutató, akkor azonban egy teljesen más termék, a Solar Roof napelemes tetőcserép volt a főszerepben.

Galéria megnyitása

A Tesla állítólag egy ideje már készül erre a bemutatóra, alaposan feltérképezték előre a környezetet, amit az önvezető személyszállításnál mindig megtesznek a különböző gyártók. Például a Waymo is olyan területeken indul el, ahol előre felfedeznek mindent, nagyon jól ismerik az autók a környezetüket. így a forgalom változására nagyobb figyelmet szentelhetnek, ennek is köszönhető, hogy kiemelkedő megbízhatósággal üzemelnek a jelenleg működű robottaxik.

Galéria megnyitása

Azt most még nem tudjuk, hogy a Tesla pontosan milyen elképzelésekről fog beszámolni az októberi eseményen, de az egészen biztos, hogy a cég célja a Robotaxival, hogy egy újabb bevételi forrást építsen ki. Ezen a téren még nagyon hosszú távról beszélhetünk, az biztos, hogy egy ideig a fejlesztés még inkább vinni fogja a pénzt, mint termelni, de 10 év múlva talán már széles körben fognak üzemelni a Robotaxik, és dollármilliárdos bevételt termelnek majd.

A Waymo adhat már egy kis betekintést abba, hogy milyen forgalmat lehet elérni az önvezető személyfuvarozó szolgáltatással. Az Alphabet alatt üzemelő cég masszívan veszteséges hosszú ideje, de már egyre szélesebb körben üzemel valóban emberi beavatkozás és felügyelet nélkül, a forgalma pedig folyamatosan növekedik. A legfrissebb becslések szerint 50-70 millió dolláros forgalmat generálhat idén az anyacégnek a különleges szolgáltatás.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére