Shop menü

A TWITTER MOST MÁR TÉNYLEG A MÚLTÉ, AZ X HIVATALOSAN IS ÚJ CÍMRE KÖLTÖZÖTT

A továbbiakban már az X.com honlapot kell keresnie a látogatóknak, persze egy ideig azért még élni fog a Twitter.com is.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Twitter most már tényleg a múlté, az X hivatalosan is új címre költözött

Elon Musk tavaly úgy döntött, hogy átnevezi a Twittert, ezzel pedig egy nagyon hosszú és bonyolult folyamatot indított el. Az egyébként is nehéz anyagi helyzetben levő platform több millió dollárt égetetett el a névváltással, de ezen a vonaton már nincsen fék.

Mostantól hivatalosan is az X.com hivatkozáson keresztül üzemel az X mikroblog.

Noha a névváltás már látszólag rég lezajlott, azért vannak ennek a folyamatnak olyan részei, amik nem mennek egy pillanat alatt. Hiába indult el az átnevetési folyamat 2023. július 23-án, akik weben megnyitották az X-et, azok továbbra is a twitter.com honlapra lettek átirányítva. Ez változott meg most. A továbbiakban már az X.com lesz az elsődleges felület, és a twitter.com címet felkeresők lesznek az X.com-ra átvezetve.

Az X technológiai vezetői székét elfoglaló Elon Musk a mikroblogon jelentette be, hogy sikerült az átállás az X.com webhelyre. „Minden központi rendszer az X.com lapon van most már.” – jelentette ki az üzletember. Nem tűnik különösebben nagy dolognak ez a váltás, de látni kell azt, hogy Elon Musk számára ennek hatalmas jelentősége van. Nem véletlen az, hogy egy sokak számára valószínűleg teljesen ismeretlen X grafikát osztott meg a mostani bejegyzésével karöltve.

Galéria megnyitása

Musk már a 2000-es évek előtt megszerezte az X.com webhelyet, eredetileg ez egy online bankhoz kapcsolódott, amit több partnerével hozott létre 1999-ben. Viszont az évek során ez távol sodródott Musktól az X.com. A PayPal pénzügyi szolgáltatás ebből nőtt ki, és végig a PayPal tulajdonában maradt a domain, attól függetlenül, hogy már nem azt használta. 2017 júliusában döntött úgy az üzletember, hogy visszavásárolja a címet. Ezután még évekig parlagon hevert az X.com, és 2023 júliusában állt újra munkába.

Az eredeti X.com online banki szolgáltatás logója volt az, amit Elon Musk kiposztolt, ebből is egyértelműen látszik, hogy ez számára sokkal fontosabb volt, mint egy szimpla átnevezés.

Noha a mostani változást hosszas előkészület előzte meg, és a platformon már mindenhol az X szerepel hosszú ideje. Néhány felhasználót azonban még így is meglepetésként érhet az, hogy a Twitter.com megnyitását követően az X.com oldalra lesz átirányítva. Mindenki megnyugtatására a platform kiírja majd a látogatóknak, hogy az URL módosítását követően a felhasználói adatok ugyanúgy biztonságban lesznek, mint eddig is, minden adatvédelmi beállítás változatlan marad az átállás során.

Galéria megnyitása

Elon Musk újra szeretne pénzügyi szolgáltatást is nyújtani, és még sok egyéb lehetőséget sorakoztatna fel az X keretében. Egy olyan közeget akar kiépíteni, ami a nyugati világban a kínai WeChat megfelelője lenne. Egy alkalmazás, amiben egészen sokféle ügyet lehet intézni, és fizetni is lehet rajta keresztül.

A mostani lépés fontos mérföldkő a névváltásban, de azért azt is hozzá kell tenni, hogy ezzel még mindig nincs teljesen vége a folyamatnak. Továbbra is vannak olyan hivatalos helyek, ahol a mikroblog Twitter néven szerepel. Ráadásul az emberek egy jelentős része sem igazán szokott még át arra, hogy X-nek nevezze a platformot. Valószínűleg nagyon sok évnek kell majd ahhoz eltelnie, hogy az X a köztudatban is teljesen X legyen, és ne Twitterként hivatkozzanak rá az emberek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére