A TikTokot másolja az Instagram legújabb funkciója

A vállalat ezúttal a rövid, zenés videók ágazatába törne be a Reels révén.

A TikTokot másolja az Instagram legújabb funkciója

Az Instagram esetében a Facebook sosem riadt attól vissza, hogy kvázi lemásolja a konkurens megoldásokat kisebb nagyobb módosításokkal. A SnapChat esetében sokan gondolják azt, hogy az Instagram áldozata lett, és most a jelek szerint hasonló sors vár a TikTokra is.

Reels néven egy új funkciót indított az Instagram, amivel a felhasználóknak lehetősége nyílik olyan rövid videókat publikálni, amiket egyszerűen vághatnak, szerkeszthetnek tucatnyinál is több különböző eszköz együttes felhasználásával. Egyelőre még nem lehet mindenhol kipróbálni a Reelst, de amint megjelent a híre, gyakorlatilag azonnal kikiáltották a TikTok másolatának, ami nem a véletlen műve. Az Instagram valóban szinte minden jó funkcióját megvalósította a TikToknak a Reels keretében, ami pedig kimaradt, arról azt lehet tudni, hogy később majd érkezik.

Galéria megnyitása

A Reels révén a felhasználók 15 másodperces videókat publikálhatnak majd, és fontos, hogy ez már nem csak egy folyamatos felvétel lehet. A mozgóképet lehet gyorsítani, lassítani, szóval befolyásolható a sebessége, továbbá vannak benne zenék, amiket pillanatok alatt be lehet illeszteni. A hangok átemelhetőek más videókból is, és van szellemképes összevágás, amivel érdekes alkotásokat lehet létrehozni. A videókra lehet tenni visszaszámlálót, variálható a képi világ, és a későbbiekben vágási átmenetek és egyéb szűrők, effektek is biztosítva lesznek. Szóval folyamatosan gyarapodik majd az eszközkínálat, ahogy a Történetek esetében is lenni szökött.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a Reelst nem engedi az Instagram a normál, minőségibb tartalmak közé. Az ilyen felvételek kirakhatóak a Történetek közé, elküldhetőek másoknak üzenetben, és meg fognak jelenni a Felfedező egy új szekciójában, ami a kiemelkedőbb Reels tartalmakat fogja az emberek számára tálalni. A folyamon viszont nincs lehetőség a megosztásra normál esetben, ami azzal magyarázható, hogy az Instagram továbbra sem szeretné, ha a divatos újítások bármilyen szinten elnyomnák a szolgáltatás eredeti célját, hiszen csak így lehet bővíteni a felhasználói tábort a régi látogatók megőrzésével.

A TechCrunch számára egyébként az Instagram egyik illetékese, Robby Stein (termékmenedzser) elmondta, hogy nem érzi úgy, hogy a Reels másolata lenne a TikToknak. Véleménye szerint a kettő teljesen különböző termék, és az pedig nagyon általános ötlet, hogy videókat lehessen készíteni zenei alávágással. Robby Stein szerint az Instagramnak sikerült olyan funkciót készítenie, amivel egyedi formában lehet ilyen felvételeket alkotni.

Az Instagram és a Facebook tisztában van azzal, hogy miként kell egy új funkciót tökéletesen felfuttatni, a Történetek sikerre vezetése után ez nem kétséges. A Reels például azért éppen Brazíliában kerülhetett először bevetésre, mert ott a TikTok még nem hódít. Így a felhasználók körében ott nagyon hamar beindulhat a rövid videók gyártása, megosztása. És természetesen csak idő kérdése, hogy globálisan is elérhetővé váljon. Az funkció elérhető Androidról és iOS-ről is, és már nem béta állapotban fut.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap