A tervezőket veszi célba a legújabb BenQ monitor

A remek felszereltség mellé színhű képi megjelenítés társul, hiszen a termék 100%-ban lefedi a Rec.709-es és az sRGB színteret.

A tervezőket veszi célba a legújabb BenQ monitor

A BenQ egy új monitorral siet a mérnökök, grafikusok és minden egyéb olyan szakma képviselőinek segítségére, akik színhű képi megjelenítést igényelnek, és ezt egy jól felszerelt monitor formájában szeretnék megkapni. A BenQ PD2700Q remek választásnak ígérkezik, ugyanis a 27 hüvelykes monitor széles betekintési szögekkel ellátott IPS panelt kapott, ami ráadásul 100%-ban lefedi a Rec.709-es és sRGB színtereket is.

A friss megjelenítő alapját egy 27 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező IPS panel adja, amely valódi 10-bites színmegjelenítést nyújt, így összesen 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes. A panel mögött villódzás-mentesen, csökkentett kékfény-kibocsátással dolgozó háttérvilágítás lapul, így egy hosszúra nyúlt munkanap sem viseli meg annyira szemeinket, mint ha normál monitor előtt ülnénk – szüneteket persze így is tartani kell. A termék 350 cd/m2-es maximális fényerősség és 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, betekintési szögei pedig 178 fokosak. Képfrissítési ráta terén be kell érnünk a 60 Hz-es értékkel, de ez a megcélzott szegmensekben aligha lehet probléma. A 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozó panel tipikus válaszideje egyébként 12 ms, ami tervezői munkára bőven megfelel.

A BenQ újdonsága két darab beépített hangszóróval érkezik, amelyek 1 wattosak, videó bemenetei között pedig egy HDMI, egy DisplayPort és egy Mini Displayport csatlakozó sorakozik. Extraként még fejhallgató kimenetet is kapunk, és egy kétportos USB 2.0-s hub is jár, amelynek csatlakozói hátul, a videó kimeneteknél találhatóak.

A monitor kijelzőjét igény esetén hatékonyan több részre oszthatjuk, így a fotók szerkesztése, az animációk készítése, illetve az egyéb munkák is hatékonyabban, kényelmesebben végezhetőek. Az üzemmódok között többféle elrendezés található, ahogy az a lenti képen is látszik.

A kijelzőt a gyári állványnak köszönhetően rendkívül jól testreszabhatjuk: elforgatása +/-45-fokban, döntése pedig -5/+20 fokban lehetséges, de van még pivot/portré mód is, sőt, a kijelző magassága is állítható, méghozzá 130 milliméteres tartományon belül. A VESA furatok jóvoltából akár fali karra vagy tartókonzolra is átszerelhető a kijelző.

A BenQ újdonsága maximum 58 wattot fogyaszt, készenléti állapotban pedig 0,5 wattal is beéri – áramtalanító kapcsoló jelenlétére viszont semmi sem utal. A friss monitor várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban még nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward