A sorozatok 60%-a csúszhat át 2021-re

A járvány miatt a berendelt új sorozatok száma is csökkent.

A sorozatok 60%-a csúszhat át 2021-re

A koronavírus-járvány miatt a forgatókönyves sorozatok több mint fele csúszhat át 2021-re, de a hatások még tovább tartanak majd, és még jövőre is bőven érezni fogjuk. A járvány alatt mind a forgatókönyves, mind az anélküli műsorok forgatása vagy teljesen vagy részben leállt világszerte, és ezt mindenki megérzi, a nagy kábelcsatornáktól kezdve a Netflixig.

Hosszasan lehet sorolni az áldozatokat. Az AMC bejelentette, hogy nem tudja befejezni a The Walking Dead tizedik évadának utolsó részének az utómunkálatait, így a szezon az utolsó előtti epizóddal fejeződött be. Az ABC közölte, hogy a Grey's Anatomy 16. évada befejeződik a 21. résznél, pedig csatorna 25-öt rendelt meg.

Ezzel párhuzamosan a CW számos sorozatát lerövidítette. A Supernatural utolsó évadából 20 helyett 18 rész készült el, habár itt a csatorna bejelentette, hogy a maradék két részt leforgatják, amint az biztonsággal megtehetik. Emellett a CW az Arrowverse-sorozatok mindegyikét átcsúsztatta 2021 elejére.

Összességében az Ampere Analysis piaci elemzőcég szerint a 2020 második felére szánt szkriptelt sorozatok 60%-a csúszik majd át 2021 elejére, és további 10%-ot a várakozások szerint teljesen törölnek majd. A csatornák és szolgáltatók 2020 második felében minden hónapban 5-10%-kal kevesebb sorozatot fognak megjelentetni, és az amerikai őszi szezonra tervezett szériák közül szintén 5-10% teljesen eltűnhet a süllyesztőben.

Ezen kívül a vírus legnagyobb hatása, hogy még ha a forgatások újra is indulhatnak, a csatornák egy ideig jóval kevesebb új sorozatot fognak berendelni, és inkább a meglévőkkel próbálják majd kitölteni az űrt.

Jelenleg az a helyzet, hogy a 2019 március-májusában berendelt sorozatokban mindössze 51%-a került adásba, és tavalyi év hasonló időszakához képest idén 40%-kal kevesebb rendelést adtak le új szkriptelt tartalmakra. Mindennek még 2021-ben is érezni lehet majd a hatását, azonban a nem szkriptelt műsorok piaca az elemzők szerint hamarabb magára talál majd, még az év vége előtt.

A csatornák és szolgáltatók ugyanis új valóságshowk és egyéb szórakoztató műsorokra adnak le rendeléseket, hogy ezzel is kitöltsék az elcsúsztatott sorozatok után maradt helyet. Persze, mindenki arra fog törekedni, hogy amint a korlátozásokat feloldották, és újra biztonságosan lehet majd forgatni, legalább a fontos sorozatok folytatódjanak.

Mindez sajnálatos, hiszen a járványveszély elmúltával sokak számára fontos lenne, hogy minden tekintetben visszatérjen az élet a normális kerékvágásba, és ebbe beletartoznak a kedvenc sorozataink is. Azonban akárhogy is, az iparág egyszerűen nem tudta megkerülni azokat a korlátozásokat is logisztikai problémákat, amiket a járvány okozott, ráadásul várhatóan egy jó darabig fent kell tartani még a szociális távolságtartást, ami alaposan megnehezíti a megszokott minőségű, nagyszabású sorozatok forgatását.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap