A Quantic Dream és a DualShock 4

A Quantic Dreamnek régóta nagy tervei vannak az új PS4 kontrollerrel.

A Quantic Dream és a DualShock 4

A Heavy Rain és a Beyond: Two Souls fejlesztőjét, a Quantic Dreamet nagyon érdekli az új Dual Shock 4 PS4 kontroller. A Heavy Raint gesztusokkal, a Move kontroller segítségével lehetett irányítani, amely újfajta élményt nyújtott a játékosoknak. A Quantic a világon az elsők között kapta meg a PS4 fejlesztői csomagot és már 2012 óta dolgozik az új PS4-es játékötletein. A DualShock 4-be beleépítették a Move mozgásérzékelő képességét, és egy tapipad is található a kontrolleren.

"Igen, mindig a kontrollerről agyalunk" – mondta Guillaume de Fondaumiere, a Quantic egyik fejese. "Korábban már többször is megkerestük a Sony-t azzal a kérésünkkel, hogy úgy készítsék el azt, hogy használata ne jelentsen akadályt azoknak az embereknek sem, akik nincsenek hozzászokva."

"Egyrészt, ha belegondolunk, a mai napig nem találtak fel a kontrollernél jobb kezelőeszközt, amely ennyire sokféle játék irányítására lenne alkalmas. Másrészt manapság olyan interfészek felemelkedésének lehetünk tanúi, mint a tapipad, amely a PS4 kontrolleren is helyet kapott, és melynek segítségével interakcióba léphetünk a játékkal. Mindez nagyon érdekes, és olyan játékok fejlesztésére készülünk, melyek szélesebb közönségnek készülnek, de erről egyelőre még nem beszélhetek."

Mások nem tartják akkora nagy áttörésnek a Dual Shock 4 tapipadját. Thomasz Gop fejlesztő, aki korábban a Witcher játékokon dolgozott, most pedig a City Interactive új játékán, és a következőket nyilatkozta a témával kapcsolatban: "Ha jól tudom a kontroller tapipadja adatok megjelenítésére is alkalmas. Valószínűleg sokan fogják majd a felhasználói kezelőfelület egyes elemeit rátenni – elsőre ez ugrik be vele kapcsolatban." Gop még nem tudja, hogy a Sniper hogyan és milyen mértékben fogja kihasználni az új lehetőségeket. "Nem hiszem, hogy ez ekkora áttörés lenne. Nem akarok tiszteletlen lenni, attól még klassz a dolog."

Akkor most mi is van a Dual Shock 4-en, tapipad, érintőképernyő, vagy egy olyan megoldás, ami valahol a kettő között van? Úgy látszik ezt még a fejlesztők sem tudják pontosan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward