A professzionális piacot célozza az Nvidia Quadro M2000

A Quadro M2000 érkezésének már éppen itt volt az ideje, hisz elődjét, a K2000-es modellt még 2013-ban mutatta be a cég.

A professzionális piacot célozza az Nvidia Quadro M2000

Az Nvidia legutóbb tavaly augusztusban jelentett be új Maxwell alapú Quadro videokártyákat, amelyek a Quadro M5000 és a Quadro M4000 jelölést viselték, most viszont egy újabb modell is napvilágot látott, amellyel ezúttal lefelé bővül a termékpaletta.

A professzionális piacra szánt Nvidia Quadro M2000 fentebb említett testvéreivel ellentétben már nem GM204-es, hanem GM206-os GPU-t kapott, amely még kevesebb erőforrást állíthat csatasorba. Az elődökéhez képest a memória-adatsínt is megfelezték, így már csak 128-bites csatorna áll rendelkezésre, amelyre 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM kapcsolódik. Jó hír, hogy az új videokártya cserébe feleakkora TDP-vel rendelkezik, mint a Quadro M4000, így pont belefér a 75 wattos limitbe, vagyis tápellátását PCIe sloton keresztül is meg tudja oldani, nincs szükség külön hattűs PCIe tápcsatlakozó alkalmazására.

A friss jövevény a kissé korosodó, Kepler alapokon nyugvó Quadro K2000 helyére érkezik, és bizony szükség is volt már rá, hisz megjelenése előtt komoly űr tátongott a Quadro termékpalettán – aminek a komplett új generációs kínálattal rendelkező konkurencia egészen biztosan örült.

Az új videokártya a Quadro M4000-es modellhez hasonlóan szintén négy darab DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kapott, amelyekre egyidejűleg akár 4 monitor is csatlakozhat. A termék egyslotos aktív hűtést kapott és egyslotos kivitelben is érkezik, normál magassággal (111,15 mm), normál hosszban (167,7 mm).

A Quadro M2000 hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward