A párnát is rezegteti a legújabb okos ébresztőóra

A SmartShaker 2 az igazán mélyen alvókat is könnyedén, hamar képes felébreszteni, de utazóknak és hallássérülteknek is remek segítség lehet.

A párnát is rezegteti a legújabb okos ébresztőóra

A CES alkalmával a különböző kiegészítőket gyártó iLuv egy érdekes ébresztőórát mutatott be, ami nem csak hanggal, hanem rezgéssel is próbálkozhat, hogy mélyen alvó tulajdonosát időben felébreszthesse.

A SmartShaker 2 névre keresztelt eszköz korong alakú, az adott okostelefonhoz vagy táblához pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik. Az előre beállított ébresztési időpontban nem csak zenét vagy dallamot tud lejátszani a szerkezet, de akár a párna rezegtetésére is képes – a kívánt rezegtetési erőt több szint közül lehet kiválasztani. Extraként jeles napokon akár speciális zenével is ébresztheti tulajdonosát a termék – például évfordulókon, születésnap vagy névnap alkalmával, illetve egyéb ünnepekkor.

A SmartShaker 2 vezérlését a hozzá kapcsolódó okostelefonon futó alkalmazás végzi. Az app segítségével beállítható a kívánt ébresztési időpont, kiválasztható a rezgetés erőssége, az ébresztő alatt szóló zene vagy dallam, de akár még előre elkészített hangfelvétel is megszólalhat, ha úgy kényelmesebb az ébredés. Az igazán mélyen alvók maximálisra állíthatják a rezgetés erősségét, „dallamként” pedig 103 decibeles pánikcsengőt is beállíthatnak – ezek együttesen jó eséllyel nem csak az eszköz tulajdonosát, de annak közvetlen környezetét is felébresztik. Természetesen diszkrét ébresztés is kérhető, ekkor csak rezeg az eszköz.

Az újdonságot már úgy fejlesztették ki, hogy az okos otthonokban található eszközökkel is képes legyen együttműködni. Az ébresztési folyamatba akár Bluetooth kapcsolatot használó hangszórók és lámpák is bevonhatóak, így a hatásfok és/vagy a kényelem tovább növelhető. Az iLuv Rainbow 7-es és Rainbow 8-as bluetoothos ledes villanykörtéivel az ébresztéssel egy időben az egyes szobák világítása is tetszés szerint felkapcsolható.

A Bluetooth Smart kapcsolatot használó SmartShaker 2 beépített akkumulátora nagyjából 10 napon át bírja egyetlen teljes töltéssel. Az eszköz Micro USB 2.0-s porton keresztül tölthető.

A SmartShaker 2 nem csak a mélyalvók számára lehet ideális választás, hanem az utazók, illetve a hallássérültek számára is. Az újdonság várhatóan március folyamán kerül az üzletek polcaira, ára pedig 29,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward