A OnePlus 7T lett 2019 legjobb okostelefonja

A GSMA lefújta az MWC-t, de a szokásos díjak kiosztásáról nem feledkezett meg.

A OnePlus 7T lett 2019 legjobb okostelefonja

A GSM Association nagyon nehéz döntés meghozatalára kényszerült azzal, hogy lemondta a Mobil Világkongresszust, és bár az esemény elmaradt, szerencsére ez nem tartott vissza minden gyártót abban, hogy elhalassza az új mobiljainak a bemutatását. A GSMA pedig a szokásához híven kiosztotta a Global Mobile Awards díjakat.

Ebben az évben a szervezet kilenc különböző kategóriában osztott ki számos elismerést. Több tucatnyi díjat vehetett át egy sor vállalat, ami valamilyen formán érintetett a mobilágazatban. Szolgáltatók, hálózati eszközöket készítők, kapcsolódási technológiákat fejlesztők és persze okostelefonokkal foglalkozó cégek is részesültek elismerésekben. Ebben az évben 16 szakértő döntötte el, hogy kik lesznek a díjazottak között.

A legjobb mobilnak járó elismerést a OnePlus söpörhette be a 7T Pro modellel, melyet 2019 második felében dobott piacra. Ez a készülék nemcsak, hogy kivételesen jól sikerült, még az ár-érték arányát tekintve is aránylag jól vizsgázott, ami sajnos a csúcsmodellek körében azért nem mindennapos dolog. Persze nem ez volt a piac legjobb vétele, és nem is ebben sorakoztak fel a legkivételesebb technológiák, de itt volt a legjobb az összkép a döntést meghozók szerint.

Galéria megnyitása

Az értékelések során a szakértők arra jutottak, hogy a OnePlus a sebességét, a gyorstöltését, valamint a kivételes szoftverét tekintve is megérdemelte az elismerést. A 7T Pro egy olyan mindenes termék észszerű árazás mellett, amivel nem lehet mellényúlni. És a GSMA illetékeseinek kifejezetten tetszik a OnePlus teljes piaci stratégiája.

Érdemes azt is kiemelni, hogy a GSMA díjazandónak találta a Snapdragon X55 5G hálózati modemet is, mellyel a Qualcomm az idei évben valószínűleg több tucatnyi 5G-s okostelefon létrehozásához járul majd hozzá. A szakértők ennél kiemelték azt, hogy nagyon fontos képessége ennek a mmWave frekvenciatartomány támogatása, valamint a Dynamic Spectrum Sharing (DSS), mellyel lendületesebbé tehető az 5G terjedése.

Galéria megnyitása

Elismerésben részesült egyebek mellett a Vasco Mini2 is, ami egy olyan zsebre vágható fordítóeszköz, ami több mint 150 országban használható, és korlátlan mobilinternet kapcsolat jár vele. Ezt használva az utazásaik során az emberek egyszerűbben boldogulhatnak más területeken az adott nyelvek ismerete nélkül. Elvileg 96 százalékos pontossággal képes ez a termék bármit lefordítani 50-nél több nyelv esetén.

Galéria megnyitása

És még a KaiOS is bejutott a díjazottak közé a Global Mobile Awards keretében. Ez az olcsóbb mobilokra fejlesztett operációs rendszer szépen terjed, és olyan jó lehetőségeket nyújt korrekt módon használható köntösben, amik korábban az adott árszegmensben nem voltak elérhetőek. A GSMA szerint ez a rendszer mostanra áttört egy olyan lélektani határt, ahonnan egyenes út vezet a még nagyobb sikerekhez.

Galéria megnyitása

Már beállt a KaiOS mögé egyebek mellett a Google és a Facebook is. Több mint 130 millió készüléket adtak el mostanra a KaiOS-sel, és bár elsősorban a fejlődő országokat veszi célba, 100-nál is több országba jutottak el ilyen alapon mobilok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap