Shop menü

A NOTHING ZÁSZLAJA ALATT ÚJRA ÖSSZEÁLL A ONEPLUS CSAPATA

Carl Pei fontos szakembert csábított át, és állítólag sok korábbi dolgozó csatlakozott a startuphoz az utóbbi időben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Nothing zászlaja alatt újra összeáll a OnePlus csapata

Meglehetősen döcögősen indul meg a Nothing szekere ahhoz képest, mint ahogy azt eredetileg Carl Pei tervezte, de azt lehet látni, hogy a cég szépen halad előre. Ebben pedig állítólag már azok a szakemberek is segítik, akikre korábban a OnePlusnál számíthatott.

Carl Pei a napokban a Twitteren jelentette be, hogy a Nothinghoz igazolt Kyle Kiang, aki korábban a OnePlus marketingvezetője volt.

Kiang és Pei jó viszonyt ápoltak az ős-OnePlusnál, és a szakember a marketingigazgatóként nagyon sokat tett azért, hogy a márka szép sikereket tudjon elérni globálisan. 2015-ben csatlakozott az akkor felfutó OnePlushoz, és az ott eltöltött idő alatt volt a marketingcsapat vezetője és az észak-amerikai részleg ügyvezetője is. Előtte olyan cégeknél dolgozott Kiang, mint az LG és a Pepsi, ezeknél egyaránt több éves tapasztalatra tett szert.

A OnePlustól Carl Pei 2020 második felében távozott, Kyle Kiang pedig nem sokkal később, 2021 márciusában lépett ki. 2019 végén sok dolog vett más irányt a OnePlusnál, ezért távozott a márka társalapítója, és miután Pei elhagyta a céget, bizony más szakemberek is elszivárogtak. Nem lehetett arról túl sokat tudni, hogy mi történt ekkoriban a cégnél, de erre az időszakra tehető az, amikor az Oppo újra nagyobb hatalmat kezdett gyakorolni az egyébként többnyire függetlenül működő márka felett.

Galéria megnyitása

A hivatalos információ szerint Kyle Kiang lesz a Nothing észak-amerikai vezetője, szóval hasonló feladatkört lát majd el, mint annak idején a OnePlus égisze alatt. Nagyon komoly feladat vár majd rá, mert eddig a Nothing nem volt jelen az Egyesült Államokban hivatalosan, de ebben az évben elindul a tengerentúli terjeszkedés. Ezzel együtt pedig bevetésre kerül a Nothing Phone (2) okostelefon is, ennek a globális térnyerése nagyon fontos lesz a startup számára.

Mialatt Kiang a OnePlus észak-amerikai részlegénél töltött be kiemelt szerepet, sikeresen hozzájárult ahhoz, hogy összejöhessen a OnePlus és a T-Mobile együttműködése. Ez egy nagyon komoly mérföldkő volt a márka számára, hiszen az USA-ban a mai napig azok a cégek tudják a legtöbb okostelefont eladni, amiket meg lehet vásárolni szolgáltatók kínálatából is. Arra valószínűleg nem érdemes számítani, hogy a Nothing Phone (2) már a T-Mobile-nál is elérhető legyen, de nem kizárt, hogy a jövőben a partnerkapcsolat létrejöhet.

Ezen felül az Inverse belső információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a Nothing elég erőteljesen elkezdte felszívni a munkaerőt a OnePlustól.

Hivatalosan egyik fél sem erősítette meg azt, hogy a Nothing a OnePlus munkavállalóira vadászna, de állítólag a szoftverfejlesztői csapatnak mostanra a 70 százalékát korábbi OnePlus dolgozók alkotják, és igazából a hardveres részlegen is 30 százalékos arányról beszélhetünk mostanra.

A Nothing Phone (2) valamikor a következő hónapokban fog debütálni, és ez nagyon fontos lesz abból a szempontból, hogy igazából a Phone (1)-hez képest kicsit más irányba mehet majd el. Az okostelefon prémiumabb élményt igyekszik majd biztosítani, miközben próbálja megőrizni a jó ár-érték arányt. Ebből a szempontból lényegében kicsit hasonló lesz már, mint amilyenek a OnePlus mobilok voltak annak idején.

Galéria megnyitása

Carl Pei nemrégiben megerősítette, hogy a készülék a Snapdragon 8+ Gen 1 lapkára fog épülni, miközben továbbviszi az előd dizájnját. Ezen felül pedig már azt is lehet tudni, hogy a Nothing beállt az Android béta programot támogatók egyre szűkösebb sorába, és a Phone (1) modellen már lehet próbálgatni az Android 14 első béta kiadását is. A cég a jövőben igyekszik gyorsabban gondoskodni a frissítésekről, és ez fontos lehet ebből a szempontból.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére