A Naughty Dog a történetmesélésről mesél

Magasra szeretnék tenni a mércét a The Last of Us alkotói.

A Naughty Dog a történetmesélésről mesél

A Naughty Dog nem tartotta meg magának csípős véleményét a számítógépes játékokban fellehető történetmesélés alacsony színvonaláról, és tudatta, hogy új játékának, a The Last of Usnak célja a "kib*** játékipar megváltoztatása".

Neil Druckmann kreatív rendező és író elmondta, hogy csapata szeretné feljebb tenni a mércét, hogy a többi fejlesztő ráébredjen, hogy valóban el kell sajátítania a történetmesélés művészetét és bevonni a színészeket a folyamatba, hogy hihető teljesítményt produkáljanak. Druckmann kifogásolta, hogy az újságírók túl könnyen osztogatják a dicséretet az átlagos sztoriknak, és ez visszafoghatja a műfaj fejlődését. "Ahogy a kritikusoknak, nekünk is feljebb kell emelnünk a mércét, különben semmi sem fog változni. Keményen dolgozunk a történeteinken, és reméljük, hogy ezzel másokat is erre tudunk sarkallni."

Druckmann, aki az Uncharted 2 fő designere és társírója volt, arról is beszélt, hogy hol rontja el a legtöbb játék: "Összekeverjük a minőséget a mennyiséggel. Nem a karakterekre koncentrálunk, hanem a szörnyekre és a vérre."

Miről fog szólni a Last of Us?

"Talán elcsépelten hangzik, és lehet, hogy nem fog tetszeni a játékosoknak, de azt mondanám, hogy egy "love sztori". Nem a szó romantikus értelmében, mert apa-lány típusú kapcsolatról van szó. Azért választottuk ezt a műfajt, mert úgy éreztük, senki sem értette meg a lényegét. Arról szól, mit jelent embernek lenni - ez az, amiről egy író történeteinek szólnia kell. Nem azt mondjuk, hogy minden játéknak erős, magával ragadó, drámai történetre van szüksége, de aki elbeszélő jellegű játékot ír, az nem árt, ha érti is a szakmáját."

Bruce Straley, akinek szerepe az Uncharted 2-ben Druckmannéhoz hasonló volt még hozzátette: "Nem egyszerűen egy zombis játék lesz. Olyan elképesztő élményt fog nyújtani, amit játék eddig még soha ebben a műfajban."

Kapcsolódó cikkünk:

VGA 2011 - 2. kör (The Last of Us előzetes)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward