A Motorola is megkezdte az Android 10 frissítés terjesztését

Először a Motorola One szériánál lehet számolni az új rendszer érkezésével.

A Motorola is megkezdte az Android 10 frissítés terjesztését

A Motorola 2018 óta már Android One platformra épülő okostelefonokat is készít, és örömünkre szolgál beszámolni arról, hogy ezeknek a frissítésével igyekezik minél előbb elkészülni a vállalat. A Motorola One Power esetében a felhasználók már részesülhetnek is az Android 10-ből – plusz a Motorola One Hyper már eleve ezzel mutatkozott be nemrégiben.

2018 augusztusában jelentette be a Motorola a One Power okostelefont, ami most megkapta az Android 10 operációs rendszer frissítést. Várható volt, hogy ez lesz az első olyan Motorola, ami frissülhet, ugyanis a béta kiadás már korábban elérhetővé vált erre a modellre. A főverziós frissítés a QPT30.61-18 jelöléssel lett illetve, de igazából a kiugró mérete miatt minden bizonnyal azonnal fel fogják ismerni a tulajdonosok, hogy ez érkezett meg.

Galéria megnyitása

A Motorolától hivatalos kiadási jegyzék nem érkezett, de mivel egy Android One termékről van szó, így nagyvonalakban lehet tudni, hogy a szoftveres oldalon milyen változásokkal lehet számolni, mivel itt viszonylag kevés az egyedi fejlesztés. Az Android 10 rendszer érkezésével a felhasználók már kapni fognak egy globális sötét módot, mely óvni próbálja majd a felhasználók szemét. A fejlettebb gesztusvezérlés a nagy felületen kényelmesebb kezelésről fog gondoskodni.

Ennél a főverziónál már a helyadatok hozzáférése is korlátozható, ami a biztonság szempontjából jó hír, és a háttérben, esetlegesen rejtve futó appok nem ugorhatnak az előtérbe, hogy több lehetőséghez jussanak. Van már itt WPA3 támogatás is, és az értesítési buborékok révén például a csevegő alkalmazások használata gördülékenyebbé válhat. A frissítés jó hatással lesz a kamera képességeire is, és a megosztásnál érkezik egy olyan újítás egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Mint minden nagyobb frissítésnél, itt is érdemes kitérni a biztonsági csomagra. A Motorola ebből a szempontból is jól vizsgázik, ugyanis a One Power számára már az Android decemberi foltjaival együtt lesz elérhető az újdonság. Szóval az ismert sebezhetőségek java ki van küszöbölve.

A Motorola a mostani frissítés kapcsán elmondta, hogy szokás szerint nem mindenkinek egyszerre frissül a mobilja, hanem ez a folyamat igénybe fog venni néhány hetet. A cég álláspontja szerint arra lehet számítani, hogy 2020. január 10-ig fog az összes Motorola One Powerre eljutni az Android 10 a decemberi biztonsági csomaggal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap