A Microsoftnál landol a Winamp és a Shoutcast?

Amennyiben tényleg létrejön az üzlet, az igen váratlan fordulat lesz.

A Microsoftnál landol a Winamp és a Shoutcast?

A tegnapi nap folyamán sokakat – köztük minket is – hidegzuhanyként ért az a figyelmeztetés, ami a Winamp hivatalos weboldalán, a letöltéseknél jelent meg: a felirat arról tájékoztatta a látogatókat, hogy kevesebb, mint egy hónap múlva véget ér a Winamp pályafutása. Ez praktikusan annyit jelent, hogy a két napja megjelent 5.66-os változat lesz az utolsó friss kiadás és december 20-a után a hivatalos weboldal örökre megszűnik létezni. Új verziók érkezésére tehát már nem számíthatunk, de a régi kiadásokat továbbra is lehet majd használni.

A rossz hír

Sokan elszomorodtak a hír láttán, ám most úgy tűnik, dereng még némi fény az alagút végén. A Winampot, amely a korai verziókat is beleszámolva 16 éve van jelen a piacon, megmentheti egy vállalat, méghozzá olyan hirtelen, amilyen hirtelen a megszűnés híre érkezett. A népszerű alkalmazás, amely jó ideje sokkal több, mint egy egyszerű MP3 lejátszó szoftver, a pletykák szerint hamarosan a Microsoft tulajdonába kerülhet.

A TechCrunch informátorai szerint az AOL – ami 1999 folyamán 80 millió dollárért vásárolta fel a Nullsoft-tól a népszerű MP3 lejátszó szoftvert – tárgyalást kezdeményezett a Microsoft illetékeseivel, amelynek keretén belül két szoftver cserélhet gazdát, ha végül sikerül megállapodni. Az egyik a nemrégiben "halálra ítélt" Winamp, a másik pedig a hasonló sorsra váró Shoutcast. Utóbbi egy internetes stream szolgáltatás, amelyen keresztül internetes rádióadások hallgathatóak és amely szintén a Nullsoft nevéhez fűződik.

A jelenlegi információk alapján tehát úgy tűnik, a Microsoft meg szeretné menteni a népszerű multimédialejátszó alkalmazást, illetve a Shoutcast szolgáltatást, igaz, az információt egyelőre feltétlenül érdemes egészséges gyanakvással kezelni, ugyanis még nem nyert hivatalos megerősítést. Reméljük, rövidesen újabb fejleményekről is beszámolhatunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward