Shop menü

A LOGITECH ÚJ GAMER „VERSENYSZÉKÉT” FÉLBE LEHET HAJTANI, HA VÉGEZTÜNK A SZIMULÁTOROZÁSSAL

A viszonylag kompakt és könnyű szimulátoros „pilótafülke" nemcsak a kormányt és a pedálokat fogadja, de még váltókat is lehet rá szerelni a mellékelt konzol jóvoltából.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Logitech új gamer „versenyszékét” félbe lehet hajtani, ha végeztünk a szimulátorozással

A Logitech legújabb terméke ezúttal azokat a szimulátorrajongókat veszi célba, akik költség- és helytakarékosan szeretnének verseny ülésre szert tenni, ami használaton kívül a lehető legkevesebb helyet foglalja. Egy normál szimulátor szék rendszerint se nem olcsó, se nem foglal kevés helyet, így a Logitech újdonsága sokak számára jelenthet megoldást, igaz, így sem lesz túlságosan olcsó.

Galéria megnyitása

A Playseat Challenge X névre keresztelt szimulátor ülés kellően strapabíró, mégsem vészesen nehéz, ugyanis mindössze 11,6 kilogrammot nyom a mérlegen, és tartalmaz mindent funkciót, amire csak szükség lehet. Lényegében egy speciális gamer székről van szó, ami kifejezetten a szimulátorokhoz készült.

Galéria megnyitása

A pedált, a kormányt, illetve az egyéb kiegészítőket persze külön kell megvásárolni hozzá, amennyiben még nem rendelkezünk ilyesmikkel, és csak most ismerkedünk a szimulátorozás világával. Az újdonság komoly előnye, hogy használaton kívül gyakorlatilag félbe lehet hajtani és el lehet tenni a szoba egy félreesőbb zugába, így nem foglal értékes területet, ami a kisebb lakások és szobák esetében kifejezetten pozitív tulajdonság lehet.

Galéria megnyitása

Méretek terén 140 centiméteres hosszúsággal, 60 centiméteres szélességgel és 105 centiméteres magassággal számolhatunk, felhasználók szintjén pedig 120 centimétertől 220 centiméteres magasságig használható a szék. A gyártói weboldalon a súlyhatárt 20 kilogrammtól 63 kilogrammig adták meg, vagyis elméletileg ennyivel terhelhető a szimulátor ülés, ami erősen behatárolná a kompatibilis felhasználók körét, de szerencsére a magyar weboldalon már javították a hibát, így kiderült, a felső határ igazából 163 kilogramm.

Galéria megnyitása

A szimulátorokhoz kifejlesztett versenyülés X-Adapt technológiával érkezik, amelynek köszönhetően hatféle üléspozíciót lehet beállítani, a kényelmes ülésről pedig az ActiFit anyag gondoskodik, ami biztosítja a légzést és állítható merevséggel rendelkezik. A termék összeszerelése egyszerű és gyors, az ergonomikus kialakítás miatt a „beszállás” is gyorsan és kényelmesen letudható, így már csak a vezetés élményére kell figyelni, semmi másra. A szék egyébként rendelkezik váltótartó konzollal is, ahova kényelmesen felszerelhető a Logitech G Driving Force Shifter, így még teljesebb lehet a játékélmény.

A Logitech összehajtható „pilótafülkéje” jó eséllyel nemcsak a Logitech, hanem az egyéb gyártók kormányaival és pedáljaival is használható, igaz, kompatibilitási listát nem mellékeltek hozzájuk. Annyi viszont biztos, hogy a Playseat Challenge X hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára 114 900 forint lesz. A termék 2 év jótállással érkezik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére