A konyhába költözött az Xperia Tablet Z

A Sony táblagépéből elkészült a Kitchen Edition, ami néhány extra kiegészítőt és sok plusz tartalmat tartogat alacsony felárért.

A konyhába költözött az Xperia Tablet Z

Az Xperia Tablet Z bejelentésekor a Sony már előszeretettel reklámozta konyhai kiegészítőként a masinát, sokan viccet is űztek ebből, de nem, nem vágódeszkaként funkciónál a szerkezet. Sokkal inkább egyfajta konyhai asszisztens szerepet tölthet be.

A legfrissebb Xperia táblagépet nem mostanában leplezték le, és a vetélytársak egyre erősebbek (pl.: Note 10.1 2014), így várható volt, hogy a Sonynak is lépnie kell valamit. Ennek köszönhetően számolhatunk most be az Kitchen Edition névvel illetett csomagról, amivel a nagyképű készülék méginkább otthonosan mozog majd a konyhában. A nedves és vizes konyha egyébként a legkevésbé sem az a hely, ahova egy táblát szánni szoktak, de az Xperia Tablet Z esetében nincs ilyen probléma. A gyártó ezt a gépet IP57 védelemmel látta el, így legfeljebb akkor lehet komolyabb problémája, ha a főzés végeztével ezt is beáztatjuk néhány órára a többi mosatlannal együtt. Ám fél órát ilyen körülmények mellett is mindenképpen ki kell bírnia a minősítésének megfelelően.

De miben is különbözik ez a csomag attól, ahogy eredetileg szállításra kerül a Tablet Z? Nos, a doboza szemmel láthatóan nagyobb lesz. Került mellé egy széthajtható állvány, ami éppen optimális szögben tartja a gépet, és van mellette egy iGrillszerű hőmérő is, mellyel például a hús sülését tudjuk jobban követni. Ez a kiegészítő Bluetooth kapcsolattal csatlakozik az eszközhöz, és külön applikáció jár mellé, ami a beérkező adatokat dolgozza fel. A kézzelfogható dolgok mellett pedig egy tonna előre telepített tartalommal is bővült a 10,1 hüvelykes táblagép tudástára. Ilyen például a BigOven alkalmazás, ami mintegy 250 ezres recept-adatbázissal rendelkezik, elérhető a Saveur magazin, az Evernote Food különlegessége, továbbá vannak gyümölcslé receptspecialitások. Végül arra is gondoltak, hogy a vásárlás alkalmával is magával viheti a háziasszony a "segédjét", így egy bevásárlólista menedzser is képviselteti rajta magát.

Emellett pedig még rengeteg mindenre képessé tehetjük a Tablet Z-t, mivel elérhető az Android piactere is róla. Például egy konyhai visszaszámláló óra mindenképpen jól jöhet még a felsoroltak mellett, de a multimédiás képességeire is szükség lehet. A nagyfelbontású megjelenítőn például nemcsak olvasni kellemes, hanem nézhetünk rajta online főzőműsorokat, valamint sokan szeretnek rádiót hallgatni az ebéd készítése alatt, és ekkor sem vall szégyent az alanyunk. Wi-Fi-re csatlakozva, interneten keresztül ez is megoldható; a lehetőségeinek tárháza szinte kimeríthetetlen.

A Sony Xperia Tablet Z Kitchen Edition nem várat magára, az első szállítmányok már útnak indultak. Az ára egy kicsivel magasabb lett, de erre lehetett is számítani. 650 dollárt fognak érte elkérni, ennyiért maga a készülék 32 GB tárhelyet vonultat fel és csak Wi-Fi modult kapott, a 4G LTE tehát felejtős. Eredetileg egyébként 580 dollárt kóstál ilyen konfigurációban, de mivel az iGrill magában 80 dollárt ér, nem nevezhető drágának a különleges kiadás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward