Shop menü

A KAMERÁKRA FÓKUSZÁLVA DEBÜTÁLT A OPPO FIND N3 FLIP

Az Oppo kagylós hajtogatható mobilja elegáns megjelenéssel, sok jó szoftveres lehetőséggel és ütőképes kamerával szolgál.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A kamerákra fókuszálva debütált a Oppo Find N3 Flip

Szeretne az Oppo a legjobb hajtogatható mobilokkal előrukkolni, és mindig igyekszik mutatni az utat a többiek számára. A Find N2 Flip korábban egy nagy külső képernyővel szolgált, ami ráadásul közel 16:9-es képarányú volt a jobb kihasználhatóság érdekében, most ezen nem módosított a cég, hanem a kamerákra feküdt rá.

A Find N3 Flip lényegében teljesen megtartotta az N2 Flip felépítését, csak a kameramodul változott, így a képernyők ugyanolyan méretűek. Kívülről van egy 3,26 colos panel nyújtott képaránnyal, így fényképek készítésénél és videózásnál ideális partnernek bizonyulhat, belül pedig egy 6,8 panel található. Minden esetben AMOLED a képernyő, és a flexibilis egység LTPO eljárással készül, 1600 nites fényerőre képes, 1 és 120 Hz között lehet a képfrissítése, Full HD+ felbontású (21:9), és a HDR10+ minősítést is megkapta. A fedlapra szegezett képernyő 900 nites fényerőt tud és 720 x 382 képpontos felbontású.

Galéria megnyitása

Az Android 13 operációs rendszert futtatja a mobil, és fontos azt hozzátenni, hogy itt rengeteg olyan extra található, ami a hajtogathatóságot és a külső képernyő jobb kihasználását szolgálja. Az Oppo a Find N2 Flipen is biztosítja majd azokat a fejlesztéseket, amit az új N3 Flip felvonultat. Lehet már itt a külső képernyőről akár modern személyautók funkcióit is kezelni, gyors információkat lehet keresni, emlékeztetők rögzíthetők, és sporttevékenységet monitorozó appoknak is lesz már külön „kártyája”. Továbbá folyamatosan érkeznek a jövőben is az új funkciók.

Galéria megnyitása

A kagylóformát öltő hajtogatós mobilok a kamerát tekintve nem igazán szoktak erősnek bizonyulni, az Oppo viszont igyekszik ezen változtatni, és a piacon elsőként három igen jó képalkotót vett itt alkalmazásba. A Galaxy Z Flip5 és a Motorola Razr 40 Ultra igencsak komoly hátrányban van ezen a téren, nemcsak a kamerák számát, de a használt szenzorok méretét tekintve is. 50, 48 és 32 MPixeles kamerák vannak kívül, ezeken felül pedig még egy elég ütőképes szelfikamera is található belül.

Galéria megnyitása

A főkamera a Find N3 Flipnél egy 1/1,56 hüvelykes érzékelőt használ (IMX890), és olyan lencserendszerrel lett ellátva, mely optikai stabilizátorral is szolgál már. 4K Ultra HD videózásra képes az okostelefon, hogy ebből a szempontból se érhesse kritika a ház elejét, és ezt mindegyik kameránál támogatja, plusz a videózásnál még elektronikus stabilizálás (EIS) is van, hogy a felvételek még simábbak legyenek.

Galéria megnyitása

A 48 MPixeles (IMX581) társkamera ultraszéles látószögű optikával felvértezve, ezzel sok kreatív felvételt lehet majd alkotni, főleg annak köszönhetően, hogy még a makrózásról is gondoskodik. Akár 4 cm-ről is éles fotókat, videókat készíthetnek a felhasználók a Find N3 Flippel. Ezeken felül itt van még a 32 megapixeles kamera is, ez kétszer zoomra képes, optikai stabilizátoros és PDAF eljárást támogat. Lehetőséget nyújt távolabbi témák jó minőségű megörökítésére is hibrid zoom révén, és egyébként RGBW szenzort (IMX709) használ a jobb fényérzékenységért.

Galéria megnyitása

Mielőtt továbblépnénk ki kell még térni arra is, hogy a készülék egy 32 megapixeles, 0,7 mikronos pixelmérettel dolgozó szenzorra épülő szelfikamerát is használ. Ez ugyancsak képes még 4K Ultra HD felvételek készítésére is, a videohívások során pedig kiváló képminőségről tud gondoskodni. A Hasselblad támogatás is adott még a kamerarendszernél, ami egyebek mellett szoftveres trükkök sorát takarja.

Galéria megnyitása

Az Oppo újdonsága a MediaTek számára komoly lehetőséget nyújt, itt ugyanis nem a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 gondoskodik a csúcstempóról, hanem az ugyancsak rendkívül izmos Dimensity 9200, ami egyre több mobilba jut el. A Find N3 Flip csak 12 GB-nyi rendszermemóriával lesz megvásárolható, nincs más opció ezen a téren. Azonban a tárhelynél már akadnak választási lehetőségek, 256 és 512 GB is lehet a háttértár kapacitása.

5G-s hírünk alanya, de ez már igazából magától értetődő a felsőkategóriában – ha nem Huawei mobil van a terítéken –, azt hozzá kell tenni, hogy mmWave támogatás nincs, csak Sub-6 tartományban üzemel. A kapcsolati lehetőségek listáján szerepel már a Bluetooth 5.3 modul és még a Wi-Fi 7 is. Van továbbá NFC chip és persze fejlett A-GPS vevő is. Dual-SIM-es a vas, DSDS működésre képes nano-SIM-eket használva.

Galéria megnyitása

Fekete, rózsaszín és arany színekben jön a Find N3 Flip. 198 grammot nyom az eszköz, zárt helyzetben 16,5 milliméter vastag, kihajtva pedig 7,8 milliméterre emelkedik ki a síkból, illetve a kameráknál még vastagabb értelemszerűen. Sajnos nem vízálló a termék, arról sem esett szó, hogy a fröccsenő nedvességet elviselné. A hajtogatásokat viszont állítólag nagyon jól fogja bírni. A tavaly bevezetett zsanér továbbfejlesztett variánsa van itt, ami állítólag már akár 600 ezer hajtást is képes elviselni. ez mindenképpen nagyon jól hangzik.

Galéria megnyitása

Csak USB-C csatlakozót kapott az eszköz, és az ujjlenyomat-olvasója az oldalára került, így minden esetben könnyen hozzáférhető lesz. 4300 milliampernyi akkumulátor lapul a mobilban, így az üzemideje átlagos lesz. Nagyban meghatározza majd a rendelkezésre állási idejét, hogy mennyit lesz nyitogatva nap közben. Tölteni 44 wattal lehet az új Find modellt, ami nem különösebben gyors már mai viszonylatban, de jól kíméli majd a telepet a folyamat során.

Galéria megnyitása

Az Oppo Find N3 Flip elérhető lesz globálisan, de azért elsőként Kínában indul a forgalmazása. A készülék szeptember 8-tól lesz megvásárolható, és később egy külön esemény lesz a globális bevezetésnél is. Az árak egészen jól alakulnak, persze a cég hazájában már a Find N2 Flip is egy jó vétel volt. Az Oppo Find N3 Flipet 6800 jüanért (330 ezer forint) cserébe lehet majd megvásárolni, 256 GB tárhellyel, és 7600 jüanba (375 ezer forint) fog kerülni az 512 GB-os változat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére