A játékosok kedvében jár az új Full HD BenQ monitor

A gamer számítógépekhez és játékkonzolokhoz egyaránt passzoló monitor több exkluzív technológiát is felvonultat, sőt, még kihajtható fejhallgató-tartót is kapott.

A játékosok kedvében jár az új Full HD BenQ monitor

A BenQ termékpalettáján már szép számmal találhatunk játékosoknak szánt, igazán vonzó tulajdonságokkal rendelkező monitorokat, ám a gyártó illetékesei úgy gondolták, van még ott hely egy újabb termék számára is. Elkészült hát az RL2755HM modell, amely nem csak gamer számítógépekhez, de akár játékkonzolok mellé is remek választás lehet.

A 27 hüvelykes képátlójú újdonság TN panel köré épül, így 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel szupergyors, 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik. A monitor 1000:1 kontrasztarányt és 300 cd/m2-es maximális fényerősséget kínál, háttérvilágításként pedig LED-et használ. A háttérvilágítás csökkentett kékfény-kibocsátással és villódzás-mentes működéssel vigyáz a gamerek szemeire.

A kínálatból természetesen az extrák sem hiányoznak, amelyek segítenek, hogy a játékosok még eredményesebben harcolhassanak ellenfeleikkel szemben. A 20 Color Vibrance szint segít az adott játékmódhoz leginkább passzoló színmegjelenítés elérésében, a Black eQualizer pedig segít a sötétebb területek kivilágosításában, méghozzá úgy, hogy eközben a világos területek sem égnek ki, így a sötétben bujkáló veszélyek időben észlelhetőek.

A fekete-piros dizájnnal rendelkező, igen tetszetős újdonság D-Sub, DVI és két darab HDMI videó bemenetekkel büszkélkedik, de fedélzetén vonalszintű audió bemenet, illetve fejhallgató kimenet is helyet kapott. A hangzásról alap esetben két beépített, egyenként 2 wattos terhelhetőségű hangszóró gondoskodik. Aki inkább a fejhallgatókat preferálja, egészen biztosan örülni fog a monitor hátulján elhelyezett, kényelmesen kihajtható fejhallgató-tartónak.

A monitor gyárilag egy elegáns, de kevés beállítási lehetőséget biztosító állványt kapott, ami csak a kijelző +15/-5 fokban történő döntésére ad módot. Az állvány talpazata viszont legalább úgy van kialakítva, hogy egy-két kontroller felfeküdhessen rá.

Az új monitor rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, ám az a friss bejelentésből sajnos nem derült ki, pontosan milyen árcédulát akasztanak rá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward