A Huawei minden eddiginél többet fektet ez európai mobilos üzletágba

A vállalatnak esze ágában sincs magától visszavonulót fújni, sőt mi több, új eszközökkel próbálja elérni az embereket.

A Huawei minden eddiginél többet fektet ez európai mobilos üzletágba

Hiába nehezedik egyre nagyobb nyomás Európában is a Huawei-re, a cég nem akarja feladni. Helyette inkább azon gondolkodik, hogy miként tudna nagyobb felhasználói réteget elérni úgy, hogy már a Google mobilos szolgáltatásairól és más amerikai fejlesztésekről is le kell mondania. A cég most azt tervezi, hogy minél több embernek próbálja prezentálni, hogy a HMS-sel is lehet kiváló élményt elérni.

Az Egyesült Államok a jelek szerint egyáltalán nem gondolkodik abban, hogy lazítson a Huawei elleni szankciókon. Sőt, sokkal inkább azon van Donald Trump kormánya, hogy folyamatosan újabb módszereket keressen a vállalat sarokba szorítására. Kiváló példa erre, hogy hamarosan már a TSMC sem gyárthat majd a számára chipeket. És erre válaszul a Huawei növelte az Európába történő befektetéseket.

A napokban Walter Ji, a fogyasztói üzletág vezetője kiemelte, hogy a Huawei szerepe rendkívül kiemelkedő Európában. Ren Zhengfei, a Huawei vezérigazgatója pedig arról beszélt, hogy bízik abban, hogy a munkavállalók nem vágynak el a vállalattól, és kiemelte, hogy bármi történjen, senkit nem szeretnének elbocsájtani, nincs tervben semmilyen nemű leépítés. És azt is hozzátette Zhengfei, hogy minden hűséges munkavállalójukra hősként tekintenek a nehéz időszakban.

Galéria megnyitása

Nagyon ritkán beszél arról a Huawei, hogy milyen problémákkal kell szembenéznie, de ez most egy ilyen alkalom volt. Walter Ji emlékeztetett mindenkit arra, hogy a Huawei összedőlése beláthatatlan károkat okozna Európában. Mint azt megtudhattuk, nagyjából 14 ezer alkalmazottja van jelenleg a kínaiaknak csak az öreg kontinensen. Ráadásul több mint 200 ezren folytatnak olyan munkát, ami révén valamilyen módon kapcsolódnak hozzá.

Ha már itt tartunk, akkor mellékszálként azt is meg kell említeni, hogy Magyarországon is sokan dolgoznak a Huawei-nek. Több mint 2000 főt foglalkoztat a cég csak itthon, szóval még Európán belül is kiemelkedően érintettek lennénk abban, ha a Huawei-nek jelentős leépítésekbe kellene kezdenie, mert ki kell vonulnia az eddigi piacokról különböző okokból eredően.

Galéria megnyitása

Azt is elmondta Walter Ji, hogy a Huawei az ötödik legnagyobb kutató és fejlesztő befektető az Európai Unióban a legutóbbi adatok szerint, szóval ebből a szempontból is hihetetlenül nagy veszteséget jelentene.

A cégnek pillanatnyilag piaci szempontból az okozza a legnehezebb feladatot, hogy rávezesse az embereket a HMS használatára. Mert bár azt többször elmondta, hogy a Huawei Mobile Services csomagot egyre többen veszik igénybe, igazából a vásárlói egyre kevesebben vannak, ahogy a korábbi okostelefonok kikopnak a kínálatokból. Annak érdekében, hogy az emberek kipróbálhassák a HMS-es eszközöket, Franciaországban, Spanyolországban, Belgiumban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban és Németországba is elkezdődött új demo üzleteknek a kialakítása.

Kiemelte a szakember, hogy a Huawei AppGallery a harmadik legnagyobb piactérként havonta 5000-nél is több applikációval bővülő kínálatot vonultat fel. És egy külön csapat dolgozik csak azon a Huawei-nél, hogy a Google Play Áruháznak a legnépszerűbb darabjait megfelelően tudja tálalni. Adott esetben akár a Petal Keresőn keresztül, ami az alternatív piactereket tudja egy felületen kezelni.

A következő hónapok sorsdöntőek lesznek a Huawei számára, érdekes lesz látni, hogy miként fog alakulna a sorsa gigantikus méretű vállalatnak ilyen nehéz körülmények között.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap