A hazai bicajosoknak (is) kedvez a Google Térkép

A szolgáltatás már a kerékpármegosztókat is jegyzi, és Magyarországon is működik.

A hazai bicajosoknak (is) kedvez a Google Térkép

A Google szinte megállás nélkül fejleszti a Térképet, ami így folyamatosan új funkciókkal gyarapodik. Ezúttal olyan lehetőség került terítékre, ami a biciklimegosztókat fogja jobban bemutatni, illetve egyáltalán jelölni. Így pillanatok alatt lehet találni kerékpározási lehetőséget a nagyobb városokban.

A Google régóta próbál különböző módszerekkel arról gondoskodni, hogy a környezetet óvja, a Térkép esetében pedig már hosszú ideje ott van az útvonaltervezésnél a biciklis opció. És azzal, hogy felteszi a kerékpármegosztókat a térképre, arra sarkallhatja az embereket, hogy használják ezeket a szolgáltatásokat. A vállalat szerint a bicajmegosztás robbanás előtt áll, az emberek a jövőben egyre többször fognak a városokban kétkerekű járműhöz nyúlni, amikor szeretnének eljutni A-ból B-be, és azoknak, akik tekernének, jó lehetőséget tudnak nyújtani a biciklimegosztók, kölcsönzők.

Éppen ezért döntött úgy a Google tavaly, hogy kidolgozza azt a funkciót, ami segít a térképen megjeleníteni a kerékpárok megosztását segítő szolgáltatásokat. A vállalat kezdetben csak egyetlen városban tesztelte ezt a lehetőséget, New Yorkban lehetett élni ezzel. A próbák jól sikerültek, ennek köszönhetően most a keresőóriás úgy határozott, hogy ideje kiterjeszteni a funkciót globálisan is. Ennek a döntésnek a következtében mostanra 16 ország 24 városában lehet ezt alkalmazni. Ahogy azt már előre vetítettük, hazánkban is működik az újítás, de most még csak a Budapesten a Bubi megosztó pontok vannak kiemelve, idővel viszont más szolgáltatások is a térképre kerülhetnek a MOL Bubi mellett. Első körben egyébként Budapest mellett Barcelona, Berlin, Brüsszel, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsziung, London, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexikóváros, Montreal, Hszinpej, New York város, Rio de Janeiro, San Francisco, São Paulo, Toronto, Bécs, Varsó és Zürich esetében lehet a biciklimegosztókat szemügyre venni a térképen.

Galéria megnyitása

A Google igyekezik minél átfogóbb lefedést biztosítani, így ahol csak erre lehetőséget biztosít az infrastruktúra, próbálja megoldani minél előbb a támogatást. A vállalat hivatalos közleménye szerint 1600 megosztó rendszerrel működik már együtt világszerte, és 18 millió megosztásra váró kerékpárra biztosít rálátást. Magyarországon is több mint 1800 kétkerekűt tart nyilván folyamatosan, valós időben.

Galéria megnyitása

A Térképen nemcsak, hogy meg lehet majd találni a megosztási pontokat, hanem extra információkat is ki lehet majd olvasni innen. A megfelelő megosztási hely kiválasztását követően azonnal láthatóvá válik például, hogy mennyi kerékpárnak van kialakított helye az adott megosztónál, és az kiolvasható lesz pontosan, hogy mennyi van az adott pillanatban elérhető státuszban. Természetesen a MOL Bubi esetében is meg lehet nézni ezt az információt a teljes körű támogatásnak köszönhetően. Értékelni is lehet a helyeket, minden megosztási pont ugyanúgy pontozható, mint bármilyen más térképen jegyzett hely a Google-nél.

Arra még egyelőre nincs lehetőség, hogy esetleg a menettervek készítésekor is számoljon a rendszer a biciklimegosztó szolgáltatásokkal, de talán ennek is eljön majd az ideje egyszer. Tekintve, hogy a Google Térkép a tömegközlekedést is nagyon korrektül át tudja már látni, így talán a kerékpármegosztók számításba vétele sem jelent majd neki problémát.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap