A Google Assistant már a családtagok emlékeztetésében is segít

Új lehetőséggel bővült a keresőóriás digitális asszisztens szolgáltatása.

A Google Assistant már a családtagok emlékeztetésében is segít

A Google és az Amazon kemény harcot vív a digitális asszisztens szolgáltatások fejlesztésében, aminek leginkább a felhasználók örülhetnek, meg ezáltal az Amazon Alexája és a Google Assistant is rendkívül dinamikusan fejlődik. Ezúttal arról számolhatunk be, hogy a Google megoldása újfajta lehetőséggel bővült, amit egészen komplex módon is ki lehet majd használni.

Ha az ember egy fedél alatt lakik másokkal, akkor minden bizonnyal vannak olyan esetek, hogy néhány feladatot közös megegyezés alapján kiosztanak előre. Megvan, hogy mikor kinek kell takarítania, ki készíti legközelebb a vacsorát, vagy esetleg kinek kell elmenni bevásárolni. A Google Assistant pedig már „betanítható” arra is, hogy a közeli családtagok, lakótársak, emlékeztetőket rögzítsenek egymás számára, hogy senki ne feledkezzen meg semmiről. A vállalat szerint ennek az opciónak köszönhetően simábban mehet az együtt élés, gördülékenyebbé válhat a közös programok szervezése, és nem utolsó szempont az sem, hogy a feledékenységből fakadó összetűzések is csökkenhetnek.

Galéria megnyitása

A „hozzárendelkező” emlékeztetők révén a felhasználó olyan hangutasítást adhat a Google Assistant számára, amivel emlékeztetőt hagyhatnak mások számára. Például a „Hey Google, szólj Tibinek, hogy holnap dolgozatot kell majd írnia” és ilyenkor a Google Assistant jelezni fog az otthoni lakáskiegészítőn, Smart Display-en keresztül Tibinek mikor hazaér, hogy el ne felejtkezzen a vizsgájáról, így nekiülhet tanulni. Sőt mi több, olyan értesítéseket is lehet vele adni, amelyek időponthoz vagy helyhez kapcsolódóak. A „Hey Google, jelezd Ferinek amikor a Lidl-ben van, hogy hozzon kettő fej hagymát” utasítás olyan emlékeztetőt vesz fel, amit csak az említett boltba való belépéskor kap meg az érintett, hogy biztosan ne feledkezzen meg az adott feladatról. A „Hey Google, figyelmeztesd Julit, hogy vigye ki a kukát este 8-kor” utasítással pedig megelőzhető, hogy kimaradjon a hulladékszállítás.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy nem hagyhat bárki bármikor értesítést más felhasználóknak, ezt a Google úgy találta ki, hogy azok alkalmazhassák, akik valóban közel állnak egymáshoz. Azok üzengethetnek könnyedén az Assistant közbenjárásával, akik a Google családi csoporton belül kapcsolódnak, vagy ugyanazon Google Home, esetleg Smart Display készülékhez csatlakoztak korábban. És még az is megkötés, hogy a fogadónak rajta kell lennie a küldő névjegyzékében. 13 év alatti gyerekek is használhatják a funkciót, ha a szülők a Family Link révén készítenek egy fiókot a számukra, amit után csatlakoztatnak és a hangjukat is felveszik hozzá. A Google mindenképpen biztonságosan szerette volna ezt létrehozni, hogy senkit ne érjenek ezen keresztül atrocitások, éppen ezért az Assistant beállításain belül még külön le is lehet tiltani személyeket. (Szóval a hugicáját folyamatosan piszkáló báty is kordában tartható ilyen formán.)

Az újítás a következő hetekben lesz elérhető, és eleinte kizárólag angol nyelven fog menni, idővel viszont ezen egészen biztos, hogy változtat a Google. Az angol támogatást tekintve nem meglepő, hogy először az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában lehet majd kihasználni. És a Google azt is megjegyezte, hogy alkalmazható lesz az ősszel forgalomba kerülő Nest Hub Maxszal is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap