A Face ID-nál tízszer jobb eljárás a Vivótól

A Face ID-nál tízszer jobb eljárás a Vivótól

A Vivo idén nagyon elemében van. A vállalat elsőként mutatott be olyan okostelefont, aminek a kijelzője mögé van rejtve az ujjlenyomat-olvasója, majd legutóbegy szinte teljesen kávamentes mobilt leplezett le NEX néven. Ezúttal pedig egy olyan 3D érzékelő rendszerrel ismerkedhetünk meg a vállalat révén, ami állítólag köröket ver az Apple iPhone X által felvonultatott Face ID-ra.

A kínaiak TOF 3D Sensing Technology néven harangozták be az új fejlesztésűket, amivel kapcsolatban többször is igyekezték hangsúlyozni, hogy nem csak egy tervezet, hanem már most is működik. A figyelemre méltó lehetőségeket nyújtó technológia a Vivo elmondása alapján találkozik az iparági szabványokkal, és elvileg nincs akadálya annak, hogy alkalmazásokba integrálják a használatát. Állítólag erre hamarosan sor is kerülhet, szóval nem kizárt, hogy még idén érkezik olyan mobil, amiben bevetésre kerül a TOF 3D Sensing Technology.

Galéria megnyitása

Ez a megoldás nagyjából ugyanúgy működik, mint a Face ID mögött rejlő technológia, vagyis pulzáló strukturált fényt alkalmaz, és akár sötétben is lehet majd használni. A fő különbség az Apple megoldásához képest az, hogy ez nem kevesebb mint 300 ezer pontot vetít, nem pedig 30 ezret, mint a Face ID, szóval gyakorlatilag tízszer nagyobb pontosságot tud elérni ugyanolyan körülmények között. A Vivo elmondása szerint a nagy pontosságnak köszönhetően már akár 3 méteres távolságból is képes 3D-ben feltérképezni a környezetét. Az Apple-nek meglehetősen nagy szenzorszigetre volt szüksége a Face ID megvalósításához, a Vivo TOF 3D érzékelője viszont elvileg egyszerűbb és kompaktabb az eddigieknél, ami jó hír az okostelefonos felhasználásra nézve.

A precíz szenzorok révén ez a rendszer képes arra is, hogy az ember egész testének mozgását kövesse, amit akár úgy is ki lehet használni, mint ahogy azt például a Microsoft Kinect teszi. Tehát akár játékok vezérlésénél is munkára fogható majd a Vivo fejlesztés – a mobil kijelzőjének tartalmát ilyenkor ki lehet tenni külső megjelenítőre, hogy tényleg jól működhessen a dolog. A kínaiak szerint még a fotózásnál is lehet majd alkalmazni a TOF 3D technológiájukat, és természetesen a kiterjesztett valósággal is összefűzhető, például a felhasználó virtuálisan képes lehet vele ruhákat próbálgatni. Ezeken felül térbeli modellezéssel is kiaknázható a Vivo újdonsága, és a cég úgy gondolja, hogy még akár oktatási vagy orvosi célokra is bevethető lehet.

Kíváncsian várjuk, hogy a Vivo mikor és hol fogja majd ezt elsőként munkára. És érdekes lesz látni, hogy a gyakorlatban is megvalósulnak-e majd ezek a változatos felhasználási lehetőségek. A fejlesztést egyébként az MWC Shanghai keretében leplezte le a vállalat, és a látogatók élőben is láthatták, hogyan működik pillanatnyilag a TOF 3D Sensing Technology.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap