A-DATA XPG V2: új memóriacsomagok, akár Z87-es alaplapokhoz is

Bemutatkozik az A-DATA XPG V2-es memóriacsaládja, ami a nagysikerű XPG sorozat utódjául szolgál.

A-DATA XPG V2: új memóriacsomagok, akár Z87-es alaplapokhoz is

Az A-DATA legfrissebb memóriasorozata többféle kétcsatornás memóriacsomagot is tartalmaz, amelyek tökéletesen kompatibilisek az Intel hamarosan megjelenő Haswell APU egységivel, illetve a hozzájuk készített, nyolcas sorozatú lapkakészletet alkalmazó alaplapokkal is.

Az XPG V2-es családban sokféle memóriacsomag lapul, amelyek között mindenki megtalálhatja a számára, illetve pénztárcája számára legmegfelelőbb választást. A termékek között olcsóbb, alacsonyabb órajelen üzemelő példányok éppúgy lapulnak, mint abszolút felsőkategóriás, kifejezetten játékosoknak és tuningosoknak szánt megoldások.

Modelltől függetlenül mindegyik XPG V2-es sorozatú memóriamodul ugyanarra az alapra építkezik. A nyomtatott áramköri lap minden esetben kétunciányi rezet tartalmaz és nyolcrétegű felépítéssel bír. A memóriachipek hűtéséről újratervezett hűtőbordák gondoskodnak, amelyek követik az elődeik által kitaposott ösvényt, hiszen figyelemfelkeltő dizájnnal rendelkeznek, ugyanakkor hatékony hűtést is kínálnak. A termékek mind tulajdonságok, mind pedig dizájn tekintetében tökéletesen megállják a helyüket még a legmodernebb Z87 alapú konfigurációkban is.

A család zászlóshajójának a 2800 MHz-es memóriamodulokat tartalmazó 16 GB-os csomagot tekinthetjük, amely két darab 8 GB-os memóriamodulból áll. Ezek a memóriamodulok 2800 MHz-es órajelen üzemelnek, méghozzá 1,65 voltos feszültség és CL12-14-1436-os időzítés mellett. Hasonló tulajdonságokkal 8 GB-os csomagot is választhatunk, amelyben két darab 4 GB-os modul lapul.

Persze a kínálatban egyéb csomagok is jelen vannak, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül. A 8 GB-os, illetve 16 GB-os kétcsatornás memóriacsomagok formájában érkező újdonságok kétféle színben lesznek elérhetőek: arany és titán.

Az A-DATA XPG V2-es memóriacsomagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. Arról nem rántotta le a leplet a gyártó, hogy az egyes memóriacsomagok pontosan mennyibe kerülnek majd. A csúcsmodellek biztosan drágák lesznek, de a DDR3-1600 MHz-en üzemelő csomagok - nem túl acélos időzítéseiket látva - szinte biztosan nem döntik majd romba a többség költségvetését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward