A Cyberpunk 2077 és a multi

A Witcher egyetlen epizódjában sem volt multiplayer mód, ám a CD Projekt RED úgy döntött, hogy futurisztikus szerepjátékába, a Cyberpunk 2077-be már szorít neki helyet.

A Cyberpunk 2077 és a multi

A Witcher egyetlen epizódjában sem volt multiplayer mód, ám a CD Projekt RED úgy döntött, hogy futurisztikus szerepjátékába, a Cyberpunk 2077-be már szorít neki helyet.

"Sztori alapú szerepjáték élmény lesz, eszméletlen single player résszel, de fogunk hozzáadni multiplayer-es funkciókat" - nyilatkozta Adam Badowski, a CDPR feje.

Azt, hogy a Witcher 3-ban lesz-e többjátékos mód, nem tudjuk, de Badowski arra is tett megyjegyzést, hogy gondolkodnak rajta. A nyilatkozat egyébként nem meglepő, mert már azóta szállingóznak pletykák minderről, mióta a csapat feldobott egy hirdetést, hogy multiplayer programozót keresnek. Ez tavaly történt, de akkor elhesegették az újságírókat azzal, hogy csak a lehetőségeiket méregetik.

Badowski elmondta, hogy a Cyberpunk 2077 a Witcher 3-hoz hasonlóan nyílt világú lesz, csak különböző környezetben lesz elhelyezve. Előbbiben főként a városias helyszínek dominálnak majd, ahogy arra számítani lehetett.

Lényeges különbség még, hogy a Cyberpunkban nem lesz előre lefixált főhős, mint a Witcherben, nagyobb szabadságot kaptok olyan tekintetben, hogy meghatározzátok hősötök személyiségét, hogy mi az amit megtenne és mi az amit nem. A Witcherben Geralt nyílván nem áll neki lekaszabolni civileket, mert Sapkowski regényeinek fehérhajú főszereplője ilyet nem tenne. A Cyberpunkban nem lesz megkötve a fejlesztők keze, hősünknek pedig választhatunk kasztot is.

Az, hogy nincs előre megadott főszereplő és kasztok is lehetnek, pedig már megadja a szükséges előfeltételeket egy jó multihoz. Túl messzire viszont nem akarnak menni a CD Projektesek, MMO nincs tervben, pláne nem Witcher MMO, amire Badowski csak vigyorogva ennyit mondott: "Nem sok értelme lenne egy olyan világnak, ahol 10 fehérhajú Geralt szaladgál."

A Cyberpunk egyelőre még távol a megjelenéstől, még a csapat sem alakult ki teljesen, akik csinálják. Megelőzve a kiszivárgásokat, nagyon hamar bejelentették, de csak 2015-ben számíthatunk megjelenésre, addig pedig be kell érnünk, az alanti gyönyörű CGI trailerrel és néhány elejtett infómorzsával. Igazából ezeket sem nekünk szánták főként, hanem az volt a cél, hogy új tehetségeket csábítsanak a fejlesztőcsapatba.

A híres Witcher csapat szeparált a stúdión belül, de persze biztosan megosztják egymással, amit meg lehet, ha már két alapvetően hasonló stílusú játékot fejlesztenek. Van még náluk egy harmadik csapat is, ők a RED motorfejlesztői, rajtuk kívül már csak a minőségbiztosító és technikai támogatócsoport van. A lengyel stúdió összesen 150 tagból áll, a többség pedig a jövőre érkező Witcher 3-on munkálkodik. Ha minden a helyére kerül, akkor a Cypberpunkon is ugyanannyian lesznek, de Badowski nem akar 200 alkalmazottnál többet, mert annyi embert már túl nehéz menedzselni.

"Most mindent eldöntő időszakában van a Cyberpunk, rengeteg ötletünk van, de meg kell határoznunk a fő irányvonalat és a játék fő vízióját. Ehhez precíz, jól szervezett csapatok kellenek. A fiúk rengeteget ötletrohamoznak, ez pedig kisebb létszámmal jobb. Ha ezen túl vagyunk, akkor kezdődik csak el a fejlesztés gőzerővel."

Ahogy azt már korábban megírtuk mindkét játék PC-re és next-gen konzolokra készül, ami egy nagy lépés a korábban főként PC-re fókuszáló cégnek. "Szerintem a játékvilág nem megosztott PC és konzolok között. Én konzoljátékos vagyok, de korábban PC-s voltam és nem szeretném, ha másképp kezelnének, vagy butábbnak néznének, mint egy PC játékost. Ez nem így működik. Mi szeretnénk érett tartalmat hozni, szélesebb közönségnek."

A CDPR tehát jó előre be van táblázva, jó ideig nem számíthatunk még játékra tőlük, de azért érdemes odafigyelni az új infókra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward