A Crucial már szállítja a DDR4-es memóriamodulokat

Egyelőre csak a szerverek piacán lesznek elérhetőek az újdonságok, de augusztustól az átlagfelhasználóknak szánt DDR4-es memóriamodulok szállítása is megkezdődhet.

A Crucial már szállítja a DDR4-es memóriamodulokat

A Crucial háza táján rendesen felpörögtek az események DDR4 fronton, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy már megkezdte a szerverekbe szánt DDR4-es memóriamodulok szállítását, és az átlagfelhasználói piac is hamarosan megkapja a maga DDR4-es memóriamoduljait.

A Haswell-EP alapú szerverekbe szánt DDR4-es memóriamodulok 2133 MT/s sebességgel érkeznek, így 17 GB/s-os memória-sávszélességet kínálnak. Első körben 4 GB-os, 8 GB-os, illetve 16 GB-os memóriamodulok közül lehet választani, de később 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os példányokat is bemutat a cég. Utóbbiak persze csak azután jelenhetnek meg, miután a gyártó megkezdi az 1 GB-os DDR4-es memórialapkák alkalmazását. Az első DDR4-es memóriamodulok még csak 512 MB-os memórialapkákat alkalmaznak, és így néznek ki:

Augusztus folyamán a Haswell-E processzorokból és X99-es alaplapokból álló platform is megkapja a maga DDR4-es memóriamoduljait – pontosabban ekkor még csak a termékek szállítása indul meg. Az egyszerű, költséghatékony 2133 MT/s sebességű memóriamodulok mellett Ballistix Elite márkájú példányok is megjelennek, amelyek 2600 MT/s, illetve 3000 MT/s sebességet kínálnak. A leggyorsabb memóriamodulok 24 GB/s-os memória-sávszélességet biztosítanak, de később, ahogy a technológia fejlődik, még gyorsabb modulok is érkezni fognak.

A Ballistix sorozatú memóriamodulok nagyméretű hűtőbordákat kapnak, amelyek talán kissé túlzásnak is tűnnek. Az egyes modulokat felszerelik fedélzeti hőmérséklet-szenzorral, így a hozzájuk tartozó alkalmazással valós időben lehet majd nyomon követni, mennyire melegszenek – ezt tuning alkalmával különösen jól jöhet. A névleges paraméterek egyszerű és gyors beállítását az XMP 2.0-s profil segíti.

A költséghatékony DDR4-es memóriamodulok négycsatornás, 32 GB-os csomagok formájában lesznek elérhetőek. A Ballistix modellek ezzel ellentétben nem csak többcsatornás memóriacsomagok részeként, hanem különálló, 4 GB-os és 8 GB-os modulok formájában is megvásárolhatóak lesznek.

Az új memóriamodulok egyébként 25 nm-es csíkszélességgel készülő DDR4-es memóriachipeket alkalmaznak, üzemi feszültségük pedig 1,2 volt lesz. A termékek DDR3-as társaiknál 40%-kal hatékonyabb energiafelhasználás mellett működnek, ami főleg az alacsonyabb üzemi feszültségnek köszönhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward