A brit játékipar is reagált a Brexitre

A Rebellion szerint nem örülnek a bizonytalanságnak.

A brit játékipar is reagált a Brexitre

Nagy-Britannia arra szavazott, hogy kilép az Európai Unióból. 52 százalék a távozás, 48 százalék a maradás mellett voksolt, az eredmények kikerülése után a font dollárral szembeni legalacsonyabb árfolyamára zuhant 1985 óta és a részvényárfolyamok is mélyrepülésbe kezdtek.

A brit játékipar is megszólalt a Brexit kapcsán, kereskedelmi tömörülésük, a UKIE szerint a döntés bizonytalanságot jelent az ágazat számára, de mindenkit biztosítottak arról, hogy azon fognak dolgozni, hogy az Egyesült Királyság a világ legjobb helye legyen a játékfejlesztés és –eladás számára.

„Bár a döntés és az általa kiváltott politikai bizonytalanság hatással lesz ránk, fontos emlékezni arra, hogy globálisan sikeres szektor és vezető exportőr vagyunk a digitális gazdaságban.” – mondta Jo Twist, a UKIE vezérigazgatója.

A szavazás előtt a UKIE tagjainak túlnyomó többsége (vannak köztük fejlesztők, kiadók, üzletek és egyetemek is) a maradást támogatta.

„A UKIE tovább dolgozik majd kormányzati kollégáinkkal együtt annak érdekében, hogy a lehető legjobb üzleti környezetben legyen részünk és közelről követjük majd az események alakulását, valamint tanácsokkal fogjuk ellátni tagjainkat ezek függvényében.” – tette hozzá Twist.

A Rebellion, a Sniper Elite sorozatról ismert oxfordi stúdió szerint az iparág erős marad.

„A brit játékfejlesztő szektor exportközpontú, áruinkat az egész világon terjesztjük. Magasan képzett, kreatív munkatársaink vannak, folyamatosan növekvő létszámmal dolgozunk és 30 éves sikeres működés áll mögöttünk. Bár a bizonytalanság nem szívesen látott dolog az üzleti életben, a brit játékipar erős, rugalmas és versenyképes marad.” – fejtette ki a Rebellion vezérigazgatója, Jason Kingsley.

A TIGA, a brit játékipar non-profit kereskedelmi szervezete felhívást intézett a kormányhoz, hogy kötelezze el magát a videójáték-ipar egészségének biztosítása, anyagi forrásokhoz való hozzáférése és a kedvező adókörnyezet mellett, mint ahogy annak érdekében is, hogy kapcsolatban maradjanak a Nagy-Britannián kívülről érkező, magasan képzett munkaerővel.

„A brit játékipar olyan magas szintű technológiai szektor, mely több, mint 30000 képzett munkahelyet biztosít, köztük nagyjából 11000 fős fejlesztői gárdával, és amely 1.1 milliárd fonttal járul hozzá a brit GDP-hez. A stúdiók legalább 95 százaléka exportál. A kilépést támogató szavazatok győzelmével minden korábbinál fontosabb, hogy megerősítsük és megvédjük azokat a szektorokat, ahol az Egyesült Királyságnak pénzügyi és minőségi előnye van, például a repülőgépgyártást, a védelmi technológiákat, a felsőoktatást, a magas szintű gyártást és fejlesztést és a kreatív iparágakat, köztük a videójáték-szektort is. A videójáték-ipar számára különösen fontos, hogy a törvényhozók biztosítsák a lehetőségeket az adózás, a digitális jogok és a migráció terén, ellentétes esetben az iparág fejlődése láthatja kárát.” – mondta el Richard Wilson, a TIGA vezérigazgatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward