A BioShock Infinite lenyomja Larát

Az NPD adatelemzői e havi jelentésükben kitértek az Egyesült Államokban legjobban fogyó játékokra, a digitális eladások nélkül.

A BioShock Infinite lenyomja Larát

Az NPD adatelemzői e havi jelentésükben kitértek az Egyesült Államokban legjobban fogyó játékokra, a digitális eladások nélkül. Lemezes eladások tekintetében tehát első a BioShock Infite, de szorosan követi a Tomb Raider. A Gears: Judgment és a God of War: Ascension a harmadik illetve negyedik befutók.

Az első két helyezett egyébként jobban fogyott mint bármelyik játék a saját franchise-án belül. Úgy tűnik tehát, hogy az embereknek bejött a mélységekből a magasságokba törés. A rebootokat már meg sem említjük, tonna számra fogyasztjuk őket.

Csak a fizikai média adatait nézve visszaesést lehet tapasztalni a szoftverpiacon, méghozzá nagyjából 10%-ost. A 2012 márciusi 1,1 milliárd dollárról 992,5 millióra zuhantak a számok idén márciusra. Nem meglepő módon a hardver eladások frontján drasztikusabb az eredmény: 32%-os esés volt, $324.7 millióról $221.6 millóóóóó...paff. Bizonyára mindenki az új konzolokra vár.

Az NPD azt is megfigyelte, hogy idén márciusban 20%-kal kevesebb cím startolt mint tavaly, de cserébe jobban startoltak.

A 3DS szoftvereladások 50%-ot emelkedtek, köszönhetően a Luigi's Mansion: Dark Moon, Pokémon Mystery Dungeon: Games of Infinity és a Monster Hunter 3 Ultimate játékoknak.

A Capcom ennek ellenére sem volt túl sikeres a Monster Hunter nyugati befuttatásában, a játék nem került be a top 10-be. Van viszont olyan, aki meg nem érdemelten ott tanyázik... nem akarunk ujjal mutogatni, de fogunk: Walking Dead: Survival Instinct. Gyalázat.

Az USA fizikai médián megjelent top 10 játéka márciusban:

1.Bioshock Infinite (360, PS3, PC)

2.Tomb Raider (360, PS3)

3.Gears of War: Judgment (360)

4.God of War: Ascension (PS3)

5.Call of Duty: Black Ops 2 (360, PS3, PC, Wii U)

6.Luigi's Mansion: Dark Moon (3DS)

7.MLB 13: The Show (PS3, PSV)

8.NBA 2k13 (360, PS3, WII, Wii U, PSP, PC)

9.The Walking Dead: Survival Instinct (360, PS3, Wii U)

10.Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 3 (360, PS3)

A BioShock Infinite 878 ezer konzolos példányt tudhat magáénak márciusban, az elemzők év végére 4,5 milliót várnak minden platformon és formában (digitális, fizikai).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward