A bébi cápa tánca a YouTube új csúcstartója

A bébi cápa tánca a YouTube új csúcstartója

A YouTube legnagyobb hallgatottságnak örvendő dalai általában berobbannak a köztudatba, és meg sem állnak a csúcsig. Viszont a mostani első helyezettnél más a helyzet, éppen ezért az is benne van a pakliban, hogy nagyon hosszú ideig nem talál majd legyőzőre.

A Baby Shark Dance lenyomta a Despacitót, és úgy lett az első, hogy több mint négy évvel ezelőtt töltötték fel, tehát régebbi, mint Luis Fonsi és Daddy Yankee közös száma, ami 2017-ben született meg. Egy gyerekdalról van szó, ami szinte mindig népszerű volt a Google Trends elemzése szerint, és tavaly nyáron járt a csúcson, de napjainkban is rengetegen keresik. 2017 nyarán kezdett felfelé ívelni a karrierje a cápadalnak, miközben a mai napig töretlenül népszerű a fiatalok körében.

Érdekes módon a szöveg írója lényegében ismeretlen, de akkor mégis hogyan lett belőle világra szóló siker? Nos, a Baby Shark Dance dalt évekkel korábban elénekelte egy akkor még mindössze 10 éves, dél-koreai és amerikai származású énekes, Hope Segoine. A táncos videót pedig Pinkfong, egy oktatóanyagokkal foglalkozó cég készítette az anyaghoz.

Először Ázsiában vált igazán ismerté a Baby Shark Dance, majd később az Egyesült Államokban és Európában is népszerűvé vált elsősorban a fiatalok körében. Érdekesség, hogy a nem mindennapi sláger képes volt az Egyesült Királyság egy toplistáján a hatodik helyig feljutni, és az USA-ban is a 32. helyig pozícióig volt képes eljutni.

Galéria megnyitása
A Google Trends alapján a YouTube keresések tekintetében töretlen a népszerűsége

Egy nagyon rövid zenéről van szó, aminek a szövegét jelentős részben a „doo-doo-doo-du-du-du-du-du-du” refrén teszi ki. És legutóbb azzal vált „híressé”, hogy börtönben rabok kínzására használták az Egyesült Államokban, ami miatt több rendfenntartó ellen is vádat emeltek. 2019-ben Jonathan Wright, aki egy dalszerző, bejelentkezett a dal jogaiért, és azt állítja, hogy a Pinkfong felvételéhez egy nagyon hasonlót már készített 2011-ben, de ebben az ügyben a mai napig nem született ítélet.

A YouTube toplistájának élén már több mint 7 milliárd megtekintéssel áll a Baby Shark Dance, és nagyon messze le van maradva minden más felvétel, tehát egyhamar egészen biztos, hogy nem lesz trónfosztás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap