8K-s tévék a Sharp műhelyéből

Az új modellek várhatóan a következő év első negyedévében érkezhetnek meg az európai üzletek polcaira.

8K-s tévék a Sharp műhelyéből

A Sharp bemutatta második generációs 8K-s televízióit, amelyeket az IFA 2018 alkalmával meg is csodálhatott a nagyérdemű. A friss termékek fedélzetén új panelek teljesítenek szolgálatot, amelyek mögött új processzor is dolgozik, így a Full HD és a 4K tartalmak könnyedén, szép minőségben felskálázhatóak a panel natív felbontására, azaz 8K-ra.

A második generációs televíziók között első körben háromféle változat bukkanhat fel, vagyis egy 60, egy 70 és egy 80 hüvelykes képátlójú Aquos 8K UHFD TV érkezésére számíthatunk. Ezeken már egy új képfeldolgozó processzor teljesít szolgálatot, ami a gyártó szerint kétszer nagyobb teljesítményt biztosít, mint elődje, így a 2K-s és a 4K-s tartalmak felskálázása sem akadály – még 100 vagy 120 Hz-es képfrissítési ráta esetén sem. Az új televíziók UV2A II LCD panelt kapnak, ami alighanem egy IPS vagy IGZO alapú megoldás lehet, képfrissítési rátájuk pedig 100, illetve 120 Hz-nél tetőzik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új megjelenítő rendszer jóvoltából szélesebb színtartomány áll rendelkezésre, de a maximális fényerősség is növekszik, míg a panel válaszideje csökken. A Sharp sajnos nem számszerűsítette, pontosan mekkora előrelépésre lehet majd számítani, de az a megfogalmazás alapján biztos, hogy az aktuális Aquos LC-70X500E modellhez képest jobbak lesznek az újoncok. Tehát 400 cd/m2 feletti tipikus fényerősségre, 1000 cd/m2-es maximális fényerősségre és 8 ezredmásodperc alatti GtG válaszidőre számíthatunk. Az új televíziók várhatóan HDR támogatással érkeznek, ami a HDR10 és a HLG technológia támogatását is jelenti. Színtér terén jobb BT.2020-as lefedettséggel számolhatunk, ami új 10-bites panellel vagy akár 12-bites panel használatával is megvalósulhat.

A Sharp a dolgok jelenlegi állása szerint elsőként Ázsiában dobja piacra az Aquos AX1-es sorozat tagjait, méghozzá év végén, de Európába sem érkeznek sokkal később az újdonságok, hiszen a következő év első negyedévében teszik tiszteletüket a piacon. Idővel az Amerikai Egyesült Államok területén is megjelenhetnek az új televíziók, de hogy pontosan mikor, az még nem derült ki. Árakról sajnos nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward