802.11ax támogatással ellátott modullal bővül a Killer sorozat

Az új kártya WiFi 6 és Bluetooth 5.0-s támogatással érkezik és komoly gyorsulást kínál.

802.11ax támogatással ellátott modullal bővül a Killer sorozat

A Killer sorozatú vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlőket fejlesztő Rivet Networks bejelentette, hogy elérhetővé vált legújabb terméke, a WiFi 6 szabványt követő, vagyis 802.11ax támogatással rendelkező Killer WiFi 6 AX1650 WLAN kártyája, ami a legújabb noteszgépekben, illetve a legújabb alaplapok fedélzetén kerülhet forgalomba. Az alapokat ezúttal az Intel Cyclone Peak lapkája adja, amelyhez egyedi firmware és egyedi driverek is készültek.

Hardver terén egy 2x2 Mu-MIMO alapú megoldással van dolgunk, amely 160 MHz-es csatornákkal dolgozik és maximum 2,4 Gbps-os elméleti maximális vezeték nélküli sávszélesség biztosítására képes. A WiFi vezérlő PCI Expess 3.0 x1 kapcsolatot használ a kommunikációhoz, de egy Bluetooth 5.0-s vezérlő is van a fedélzeten, ami viszont egy külön USB 2.0-s kapcsolaton keresztül kommunikál a rendszerrel, ahogy az lenni szokott. Maga a kártya kétféle változatban lesz elérhető: az egyik M.2-2230-as, a másik pedig M.2-1216-os kivitelben kerül forgalomba.

Galéria megnyitása

A cél ismét az, hogy az online multiplayer játékok minél alacsonyabb késleltetés mellett, minél stabilabban futhassanak az új Killer sorozatú vezérlőn. Ennek érdekében minimalizálják a processzorra jutó terhelés mértékét, valamint QoS alapon arról is gondoskodnak, hogy a játékok és a streamelést végző alkalmazások előnyt élvezzenek a többi szoftverrel kapcsolatban az internetes forgalomban. A processzor overhead mértékét a GameFast Technology próbálja csökkenteni, méghozzá akár 10%-os mértékben, míg az internetes adatfolyamot az Advanced Stream Detect 2.0-s technológia tartja kézben, ami több ezer játékot és játékos weboldalt képes felismerni az internetes adatforgalomban, így a szerverekhez való hozzáférést is hatékonyan optimalizálni tudja. Természetesen a DoubleShot Pro támogatásról sem kell lemondani, amellyel összevonhatjuk a Killer vezérlőt használó vezetékes és vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat a még nagyobb adatátviteli sávszélesség elérésének érdekében.

Galéria megnyitása

A vállalat szerint az előző generáció 2x2 802.11ac eszközökhöz képest, amelyek 80 MHz-es csatornákkal dolgoztak, akár 3x nagyobb adatátviteli sávszélességet érhet el az új megoldás, míg a 160 MHz-es csatornákra támaszkodó 2x2 802.11ac eszközökhöz képest akár 40%-os gyorsulás is elérhető. Az új szabványra épülő kártya négyszer több hálózati kapacitást kínál az eszközökkel sűrűn megszórt környezetekben, mint a 802.11ac alapú megoldások, ami szintén jól hangzik – az egyes eszközök gyakorlatilag négyszer nagyobb sávszélességgel gazdálkodhatnak, mint korábban. Az adattovábításhoz szükséges idő ennek hatására természetesen csökken, ami a noteszgépek esetében kiemelten fontos előny, hiszen az adatforgalmazáshoz szükséges fogyasztás a 802.11ac alapú adatátvitel energiafelhasználásának csak nagyjából 70%-át teszi ki. Ezzel együtt a késleltetés is csökkenhet, ami sok esetben lehet fontos szempont.

Az új kártyák hamarosan megjelennek a különböző alaplapok és noteszgépek fedélzetén, arról viszont nincs információ, hogy a DIY piacon is elérhetőek lesznek-e, és ha igen, pontosan mennyiért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap