800 Celsius fokos forróságnak is ellenáll az InnoDisk új SSD-je

A tűzálló ház az ütésektől is megvédi majd a belül helyet foglaló elektronikát.

800 Celsius fokos forróságnak is ellenáll az InnoDisk új SSD-je

Bizonyos területeken szükség lehet olyan strapabíró adattárolókra, amelyek kibírják az extrém hőmérsékleteket, nem sérülnek meg egy komolyabb ütéstől, vagy éppen akár egy kisebb tűzesetet is sikeresen átvészelnek. Ilyen meghajtókat a tömegközlekedésben, a repülésben, a hadiiparban, üzemekben, illetve számos egyéb helyen is használhatnak, ahol az adott adattároló egyfajta feketedobozként is funkcionálhat, így egy esetleges tragédia esetén sokkal könnyebb rekonstruálni, mi történhetett. Persze az efféle meghajtók egyéb felhasználás esetén is jól jöhetnek.

Galéria megnyitása

Az InnoDisk most egy ilyen SSD sorozatot dobott piacra Fire Shield SSD néven, amelynek tagjai speciális házat kaptak. A ház külső rétege lángálló rézötvözetből készült, amely alatt egy speciális hőszigetelőréteg kapott helyet, ez részben a mechanikai sérülések ellen is véd, hiszen tompítja az ütéseket és a rezgéseket. A szigetelőréteggel körülvett házrészen belül egy másik védelmi vonal is helyet kapott, ami az elektronikát tartalmazó házat veszi körül. Az elektronikát tartalmazó házat egy rugalmas kábelen keresztül kötik össze a külvilággal, ami a tápellátásról és az adatátvitelről egyaránt gondoskodik, hiszen ezen keresztül vezetik ki a SATA adat- és tápcsatlakozót. A rugalmas összeköttetés már kisebb tüzeset alkalmával is leválasztja a portokról a meghajtót, így  a vezeték nem továbbítja a hőt az elektronika felé, amelynek több esélye marad a túlélésre.

Galéria megnyitása

A speciális házzal rendelkező SSD akár azt is kibírja, ha 800 Celsius fokos lángok perzselik 30 percen keresztül, vagyis az adatok ebben az esetben sem sérülhetnek meg. A belül lapuló SSD egyébként írás terén is strapabíró lesz, hiszen SLC, illetve iSLC alapokra épül, így maximális teljesítményre és nagyfokú megbízhatóságra számíthatnak használói.

Galéria megnyitása

Egy-egy tűzeset után persze nem lehet majd csak úgy számítógépre csatlakoztatni az egységet, már csak az elégett belső szalagkábel miatt sem, hanem speciálistára lesz szükség, aki a NYÁK lapról leválasztja a NAND Flash lapkákat, majd egy speciális olvasó segítségével kimenti tartalmukat. Az InnoDisk arról nem tett említést, hogy az újdonság nagyságrendileg mennyibe kerül majd, valamint a választható kiszerelésekről sem esett szó. Mivel speciális, kifejezetten rétegigény kielégítésére szánt termékről van szó, a végső ár a megrendelés paramétereitől, illetve számos egyéb dologtól függ majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap