8 milliárd dollárt fektethet kínai NAND Flash gyárába a Samsung

A gyártó a jelek szerint már arra készül, hogy jövőre ismét kisebb hiány alakulhat ki a memórialapkák szegmensében.

8 milliárd dollárt fektethet kínai NAND Flash gyárába a Samsung

A Samsung újabb befektetéseket eszközöl a Kínában, Xian területén található NAND Flash üzem kapacitásának bővítése érdekében, ami azért meglepő, mert a gyártó negyedéves árbevételei idén éves szinten 50-60%-kal csökkentek, ez pedig a memóriapiacon tapasztalható túlkínálatnak köszönhető. Ráadásul a verseny is erős ezen a területen, hiszen Kínában éppen szeptember folyamán indult meg a helyi NAND Flash termelés, hála a kínai székhelyű Yangtze memory Technologies-nek, amely jelenleg még csak 64 cellarétegből álló 3D NAND Flash lapkákat készít, viszont jövőre növelni fogják a termelést, illetve az új fejlesztések is készülnek.

Galéria megnyitása Jövőre tényleg fellendül a piac az 5G miatt? Ehhez képest elsőre meglepőnek tűnhet, hogy a Samsung éppen 8 milliárd dollárt szeretne elkölteni a a Xi’an területén található üzemegységek bővítésére, ahol korábban már elköltöttek 10,8 milliárd dollárt egy tesztelő és csomagoló gyárra, valamint 2017 folyamán 7 milliárd dolláros tőkeberuházást jelentettek be, ami 3 évre szólt.

A Samsung az iparági források szerint abban bízik, hogy jövőre az 5G miatt ismét megnő a kereslet a különböző memórialapkák iránt, így a túlkínálat után ismét profittal kecsegtető időszak következik, ezt a piaci hullámot pedig mindenképpen érdemes lehet meglovagolni. A helyzet javulásában egyébként az is szerepet játszik majd, hogy az elmúlt időszakban a gyártók visszafogták a kapacitásbővítésre és fejlesztésre irányuló beruházásokat annak érdekében, hogy a túlkínálatból eredő negatív hatásokat csökkenthessék. Ezek a törekvések pedig jövőre fejthetik ki igazán a hatásukat, amikor a piaci igények emelkedése miatt ismét nagyobb mennyiségben lesz szükség memóriára, de ezt a „megugrást” a termelés éppen nem tudja majd időben lereagálni megfelelő kapacitás hiányában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap